Marscsoki torta
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés
A piskótához a tojássárgákat kikeverem az 5 evőkanál porcukorral és 3 evőkanál hideg vízzel, a fehérjéket jó erős habbá verem, majd óvatosan összevegyítem őket. Hozzáadom a lisztet, a kakaót és a sütőport is, majd megsütöm. Hagyom kihűlni.
A piskótát 3 lapba vágom el. Az elsőre karamellás krémet rakok (ki lehet rakni háztartási keksszel vagy babapiskótával, ez esetben erre jön még egy vékony réteg krém!), ráteszem a második lapot, ezt is megkenem krémmel, és elosztom rajta a felszeletelt csokikat, majd rákenek egy vékony réteg krémet, végül befedem az utolsó lappal.
A tetejére gőz fölött kevés olajjal megolvasztott csokit teszek, az oldalára pedig a krémből kenek.
Bevonhatjuk marcipánnal is a tortát.
Alternatív elkészítés
Marscsoki torta
Hozzávalók
Krém:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A piskótához a tojássárgákat kikeverem az 5 evőkanál porcukorral és 3 evőkanál hideg vízzel, a fehérjéket jó erős habbá verem, majd óvatosan összevegyítem őket. Hozzáadom a lisztet, a kakaót és a sütőport is, majd megsütöm. Hagyom kihűlni.
A piskótát 3 lapba vágom el. Az elsőre karamellás krémet rakok (ki lehet rakni háztartási keksszel vagy babapiskótával, ez esetben erre jön még egy vékony réteg krém!), ráteszem a második lapot, ezt is megkenem krémmel, és elosztom rajta a felszeletelt csokikat, majd rákenek egy vékony réteg krémet, végül befedem az utolsó lappal.
A tetejére gőz fölött kevés olajjal megolvasztott csokit teszek, az oldalára pedig a krémből kenek.
Bevonhatjuk marcipánnal is a tortát.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?