Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis latte-macchiato torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (22 cm Ø):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Átitatáshoz:

50 ml forró víz
1 teáskanál Nescafé

Töltelékhez:

500 g hideg habtejszín
2 teáskanál Nescafé
40 g cukor

Díszítéshez:

200 ml hideg habtejszín
1 teáskanál cukor
kávébab formájú kávé ízesítésű étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 27-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot leválasztjuk a formáról, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Átitatás:
Forró vizet összekeverünk a Nescaféval.

Töltelék:
A tejszínt a Nescaféval és a zselatin fix-szel majdnem keményre felverjük. Beleszórjuk a cukrot, és keményre verjük.

A tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, visszafordítjuk, és vízszintesen kétszer átvágjuk. Az alsó tortalapot tortatálra tesszük, és elkenjük rajta a krém 1/3 részét. Rátesszük a középső tortalapot, kicsit rányomjuk, átitatjuk, és a krém 1/3 részét elkenjük rajta. Rátesszük a felső tortalapot, kicsit rányomjuk, átitatjuk, és a maradék krémmel bekenjük a torta tetejét és oldalát. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral keményre felverjük, és simacsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük. A torta tetejét ezzel díszítjük, kakaóval megszórjuk és a csokis kávészemekkel díszítjük. A tortát tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

A tortát lefagyaszthatjuk.
Kis latte-macchiato torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!