 
                Vegán mángoldos polentaszeletek
 40-60 perc között
                        40-60 perc között
                     Kis gyakorlat szükséges
                        Kis gyakorlat szükséges
                     kb. 8 adag
                            kb. 8 adag
                        Hozzávalók
Polentaszeletekhez:
                                        500 ml zöldség alaplé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        20 g Rama margarin (laktózmentes)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g kukoricadara (polenta)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi frissen őrölt bors
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi őrölt szerecsendió
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Paradicsomhoz:
                                        kb. 200 g koktélparadicsom
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál étolaj, pl. repceolaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi frissen őrölt bors
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1-2 ág friss kakukkfű
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Mángoldhoz:
                                        kb. 500 g mángold
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 késhegynyi  szódabikarbóna
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 közepes fej vöröshagyma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 gerezd fokhagyma
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        20 g Rama margarin (laktózmentes)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi frissen őrölt bors
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi őrölt szerecsendió
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Ezen kívül:
                                        1 evőkanál fenyőmag
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál tökmag
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g Rama margarin (laktózmentes)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ pohár Dr. Oetker Creme VEGA
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    Polentaszeletek:
A zöldséges alaplét némi sóval, borssal, szerecsendióval és a margarinnal egy fazékba öntjük és összeforraljuk. A kukoricadarát hozzáöntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük, majd kb. 2 percig főzzük. A polentát kb. 1 cm magasságig egy nagyobb, fóliával borított formába öntjük, végül hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Paradicsom:
A paradicsomot megmossuk, az alját kereszt alakban bevágjuk és egy sütőtepsibe helyezzük. Némi olajjal meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet. A sütőtepsi tetejét alufóliával lefedjük, majd egy villával a fóliát több helyen megszurkáljuk és a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mángold:
A mángold szárát kivágjuk és a leveleket megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízbe helyezzük, a szódabikarbónát hozzáadjuk és kb. 1 percig főzzük. Ezután a leveleket jéghideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük és jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A margarint egy fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk. A mángoldot szintén hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval finomítjuk. Némi vizet és alaplevet hozzáöntünk és mindezt kb. 2 percig pároljuk.
A fenyőmagot és a tökmagot nagyobb darabokra vágjuk. A polentát egy vágódeszkára borítjuk és egyenlő szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőben margarint hevítünk, majd a polentaszeletek mindkét oldalát rövid ideig pirítjuk. Egy tányérra helyezzük őket, a mángoldot a szeletekre rakjuk és egy-egy kiskanálnyi Creme VEGA-val, a sült paradicsommal, valamint a magokkal díszítjük.
                            A zöldséges alaplét némi sóval, borssal, szerecsendióval és a margarinnal egy fazékba öntjük és összeforraljuk. A kukoricadarát hozzáöntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük, majd kb. 2 percig főzzük. A polentát kb. 1 cm magasságig egy nagyobb, fóliával borított formába öntjük, végül hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Paradicsom:
A paradicsomot megmossuk, az alját kereszt alakban bevágjuk és egy sütőtepsibe helyezzük. Némi olajjal meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet. A sütőtepsi tetejét alufóliával lefedjük, majd egy villával a fóliát több helyen megszurkáljuk és a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mángold:
A mángold szárát kivágjuk és a leveleket megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízbe helyezzük, a szódabikarbónát hozzáadjuk és kb. 1 percig főzzük. Ezután a leveleket jéghideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük és jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A margarint egy fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk. A mángoldot szintén hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval finomítjuk. Némi vizet és alaplevet hozzáöntünk és mindezt kb. 2 percig pároljuk.
A fenyőmagot és a tökmagot nagyobb darabokra vágjuk. A polentát egy vágódeszkára borítjuk és egyenlő szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőben margarint hevítünk, majd a polentaszeletek mindkét oldalát rövid ideig pirítjuk. Egy tányérra helyezzük őket, a mángoldot a szeletekre rakjuk és egy-egy kiskanálnyi Creme VEGA-val, a sült paradicsommal, valamint a magokkal díszítjük.
Tippek vegán étrendhez:
                                    Próbáld ki a Dr. Oetker Cuisine VEGA-t tejszínes receptekhez!
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Vegán mángoldos polentaszeletek
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Polentaszeletekhez:
                                        500 ml zöldség alaplé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        20 g Rama margarin (laktózmentes)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g kukoricadara (polenta)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi frissen őrölt bors
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi őrölt szerecsendió
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Paradicsomhoz:
                                        kb. 200 g koktélparadicsom
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 evőkanál étolaj, pl. repceolaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi frissen őrölt bors
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1-2 ág friss kakukkfű
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Mángoldhoz:
                                        kb. 500 g mángold
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 késhegynyi  szódabikarbóna
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 közepes fej vöröshagyma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 gerezd fokhagyma
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        20 g Rama margarin (laktózmentes)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi frissen őrölt bors
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi őrölt szerecsendió
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezen kívül:
                                        1 evőkanál fenyőmag
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál tökmag
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        50 g Rama margarin (laktózmentes)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ pohár Dr. Oetker Creme VEGA
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    Polentaszeletek:
A zöldséges alaplét némi sóval, borssal, szerecsendióval és a margarinnal egy fazékba öntjük és összeforraljuk. A kukoricadarát hozzáöntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük, majd kb. 2 percig főzzük. A polentát kb. 1 cm magasságig egy nagyobb, fóliával borított formába öntjük, végül hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Paradicsom:
A paradicsomot megmossuk, az alját kereszt alakban bevágjuk és egy sütőtepsibe helyezzük. Némi olajjal meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet. A sütőtepsi tetejét alufóliával lefedjük, majd egy villával a fóliát több helyen megszurkáljuk és a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mángold:
A mángold szárát kivágjuk és a leveleket megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízbe helyezzük, a szódabikarbónát hozzáadjuk és kb. 1 percig főzzük. Ezután a leveleket jéghideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük és jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A margarint egy fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk. A mángoldot szintén hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval finomítjuk. Némi vizet és alaplevet hozzáöntünk és mindezt kb. 2 percig pároljuk.
A fenyőmagot és a tökmagot nagyobb darabokra vágjuk. A polentát egy vágódeszkára borítjuk és egyenlő szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőben margarint hevítünk, majd a polentaszeletek mindkét oldalát rövid ideig pirítjuk. Egy tányérra helyezzük őket, a mángoldot a szeletekre rakjuk és egy-egy kiskanálnyi Creme VEGA-val, a sült paradicsommal, valamint a magokkal díszítjük.
                            A zöldséges alaplét némi sóval, borssal, szerecsendióval és a margarinnal egy fazékba öntjük és összeforraljuk. A kukoricadarát hozzáöntjük és habverővel csomómentesen elkeverjük, majd kb. 2 percig főzzük. A polentát kb. 1 cm magasságig egy nagyobb, fóliával borított formába öntjük, végül hagyjuk kihűlni. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Paradicsom:
A paradicsomot megmossuk, az alját kereszt alakban bevágjuk és egy sütőtepsibe helyezzük. Némi olajjal meglocsoljuk, sóval és borssal ízesítjük, majd hozzámorzsoljuk a kakukkfüvet. A sütőtepsi tetejét alufóliával lefedjük, majd egy villával a fóliát több helyen megszurkáljuk és a sütő középső részébe helyezzük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mángold:
A mángold szárát kivágjuk és a leveleket megmossuk. A leveleket forrásban lévő sós vízbe helyezzük, a szódabikarbónát hozzáadjuk és kb. 1 percig főzzük. Ezután a leveleket jéghideg vízbe tesszük, lecsepegtetjük és jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk. A margarint egy fazékban felolvasztjuk, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megpároljuk. A mángoldot szintén hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval finomítjuk. Némi vizet és alaplevet hozzáöntünk és mindezt kb. 2 percig pároljuk.
A fenyőmagot és a tökmagot nagyobb darabokra vágjuk. A polentát egy vágódeszkára borítjuk és egyenlő szeleteket vágunk belőle. Egy serpenyőben margarint hevítünk, majd a polentaszeletek mindkét oldalát rövid ideig pirítjuk. Egy tányérra helyezzük őket, a mángoldot a szeletekre rakjuk és egy-egy kiskanálnyi Creme VEGA-val, a sült paradicsommal, valamint a magokkal díszítjük.
Tippek vegán étrendhez:
                                    Próbáld ki a Dr. Oetker Cuisine VEGA-t tejszínes receptekhez!
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes és egyéb ételek
                                    Édes és egyéb ételek
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?