
Vegán zöldségtallérok mangó mártogatóssal



Hozzávalók
Sütéshez:
étolaj pl. napraforgóolaj
Mangó mártogatós:
3 evőkanál szezámmag
1 érett mangó
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
4 teáskanál mangó chutney
némi só
némi chilipor
Zöldségtallérok:
50 g bulgur
400 g csicseriborsó lecsepegtetve
1 közepes fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál római kömény
4 teáskanál citromlé
némi só
némi frissen őrölt bors
némi őrölt fűszerpaprika
némi chilipor
Elkészítés
Elkészítés:
Mangó-mártogatós:
A szezámmagokat tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányérra szedjük és hagyjuk kihűlni. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst leválasztjuk a magról és felkockázzuk. A Creme VEGA-t összekeverjük a chutneyval, a szezámmaggal és a mangókockákkal ¾-ével. A mártogatóst ízlés szerint fűszerezzük.
Zöldségtallérok:
A bulgurt forró vízzel felöntjük és kb. 20 percig lefedve állni hagyjuk, végül szűrőn lecsepegtetjük. A csicseriborsót folyó vízzel átmossuk és szűrőn ezt is lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk.
A csicseriborsót és az aprított hagymát összeturmixoljuk, majd a bulgurt, a zsemlemorzsát és a petrezselymet hozzákeverjük. A fűszerekkel és a citromlével ízesítjük, végül kb. 10 percig pihentetjük. A masszából kb. 20 kisebb golyót formázunk és a tenyerünkkel kissé összelapítjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a tallérok mindkét oldalát kb. 8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Végül a készre sült tallérokat papírtörlőre szedjük, és langyosan mártogatóssal és a félretett mangódarabokkal tálaljuk.
A szezámmagokat tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányérra szedjük és hagyjuk kihűlni. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst leválasztjuk a magról és felkockázzuk. A Creme VEGA-t összekeverjük a chutneyval, a szezámmaggal és a mangókockákkal ¾-ével. A mártogatóst ízlés szerint fűszerezzük.
Zöldségtallérok:
A bulgurt forró vízzel felöntjük és kb. 20 percig lefedve állni hagyjuk, végül szűrőn lecsepegtetjük. A csicseriborsót folyó vízzel átmossuk és szűrőn ezt is lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk.
A csicseriborsót és az aprított hagymát összeturmixoljuk, majd a bulgurt, a zsemlemorzsát és a petrezselymet hozzákeverjük. A fűszerekkel és a citromlével ízesítjük, végül kb. 10 percig pihentetjük. A masszából kb. 20 kisebb golyót formázunk és a tenyerünkkel kissé összelapítjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a tallérok mindkét oldalát kb. 8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Végül a készre sült tallérokat papírtörlőre szedjük, és langyosan mártogatóssal és a félretett mangódarabokkal tálaljuk.
Tippek:
Válogass további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink közül!

Kedvencnek jelölöm

Vegán zöldségtallérok mangó mártogatóssal
Hozzávalók
kb. 6-8 adag elkészítéséhez
Sütéshez:
étolaj pl. napraforgóolaj
Mangó mártogatós:
3 evőkanál szezámmag
1 érett mangó
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
4 teáskanál mangó chutney
némi só
némi chilipor
Zöldségtallérok:
50 g bulgur
400 g csicseriborsó lecsepegtetve
1 közepes fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál római kömény
4 teáskanál citromlé
némi só
némi frissen őrölt bors
némi őrölt fűszerpaprika
némi chilipor
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Mangó-mártogatós:
A szezámmagokat tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányérra szedjük és hagyjuk kihűlni. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst leválasztjuk a magról és felkockázzuk. A Creme VEGA-t összekeverjük a chutneyval, a szezámmaggal és a mangókockákkal ¾-ével. A mártogatóst ízlés szerint fűszerezzük.
Zöldségtallérok:
A bulgurt forró vízzel felöntjük és kb. 20 percig lefedve állni hagyjuk, végül szűrőn lecsepegtetjük. A csicseriborsót folyó vízzel átmossuk és szűrőn ezt is lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk.
A csicseriborsót és az aprított hagymát összeturmixoljuk, majd a bulgurt, a zsemlemorzsát és a petrezselymet hozzákeverjük. A fűszerekkel és a citromlével ízesítjük, végül kb. 10 percig pihentetjük. A masszából kb. 20 kisebb golyót formázunk és a tenyerünkkel kissé összelapítjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a tallérok mindkét oldalát kb. 8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Végül a készre sült tallérokat papírtörlőre szedjük, és langyosan mártogatóssal és a félretett mangódarabokkal tálaljuk.
A szezámmagokat tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd egy tányérra szedjük és hagyjuk kihűlni. A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst leválasztjuk a magról és felkockázzuk. A Creme VEGA-t összekeverjük a chutneyval, a szezámmaggal és a mangókockákkal ¾-ével. A mártogatóst ízlés szerint fűszerezzük.
Zöldségtallérok:
A bulgurt forró vízzel felöntjük és kb. 20 percig lefedve állni hagyjuk, végül szűrőn lecsepegtetjük. A csicseriborsót folyó vízzel átmossuk és szűrőn ezt is lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk és apróra vágjuk.
A csicseriborsót és az aprított hagymát összeturmixoljuk, majd a bulgurt, a zsemlemorzsát és a petrezselymet hozzákeverjük. A fűszerekkel és a citromlével ízesítjük, végül kb. 10 percig pihentetjük. A masszából kb. 20 kisebb golyót formázunk és a tenyerünkkel kissé összelapítjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és a tallérok mindkét oldalát kb. 8 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Végül a készre sült tallérokat papírtörlőre szedjük, és langyosan mártogatóssal és a félretett mangódarabokkal tálaljuk.
Tippek:
Válogass további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink közül!

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?