Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Márványos túrós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

8 közepes tojás
20 dkg kristálycukor
1,3 dl tej (130 ml)
1,3 dl olaj (130 ml)
32 dkg finomliszt

Túrógolyóhoz:

50 dkg tehéntúró
3-4 evőkanál búzadara
5 evőkanál kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A túrógolyókhoz valókat egy tálban összekeverjük, majd vizes kézzel kb. 27 egyforma golyót készítünk, melyeket addig beteszünk a hűtőbe, amíg összekeverjük a tésztát.

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük (fehéredésig). Majd hozzákeverjük a tejet és az olajat, végül két részletben a sütőporral elkevert lisztet is.

Elkészítés

A tésztamasszához hozzáadjuk a tojásfehérje hab 1/3-át, mellyel gyors mozdulatokkal simára keverjük a tésztát, majd hozzáadjuk a maradék tojáshabot, de ezzel már óvatosan összeforgatva, hogy ne törjön össze a hab.

Elkészítés

A tésztát kettéosztjuk: az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Enyhén vajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük a világos tésztát, erre ide-oda rátesszük a kakaós tésztát, melyet egy villa segítségével összekuszálunk/márványozunk.

Elkészítés

Majd beledobáljuk a túrógolyókat.
Előmelegített,170 fokos légkeveréses sütőben kb. 23-25 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát! (A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!)
A megsült tésztát óvatosan kiborítjuk egy süteményes rácsra és kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Alternatív elkészítés

A túró golyókat felhasználásig hűtűbe kell tartani, mert különben nem lesz formás, szétesik.
Márványos túrós Márványos túrós Márványos túrós Márványos túrós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!