Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggy-málna lekvár

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggy-málna lekvár

1 kg málna
0,5 kg meggy
70 dkg cukor(mindenkinél változik, kóstolgassuk)
1 kávéskanál Dr. Oetker Tartósítószer
1 kávéskanál citromsav
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az üvegmosás nagyon fontos eseménye a befőzésnek. Ezen áll vagy bukik az egész. Én hipós vízbe szoktam elmosogatni, majd az öblögetős vízbe egy pici ecetet teszek. Az ecet baktériumölő, emberre nem káros, ha ecetet használunk az öblögetős vízbe, biztos nem romlik meg a befőzött termék. Készítsünk ki papírt vagy aki meleg vizes tálba szeretné azt. Egy nagy tálat is vegyünk elő, amibe felfőzzük a lekvárt.

Elkészítés

A gyümölcsöket alaposan megmossuk, a meggyet kimagozzuk, egy edényben összekeverjük a cukor felével, kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Belekeverjük a citromsavat. Ezután addig főzzük, ameddig a fakanálról potyogni, nem kezd, a legvégén belekeverjük a nátrium-benzoátot. Az üvegeket kikészítjük papírra, vagy meleg vizes tálba, kinek melyik tetszik, nekem a papír is bejött, ugyanúgy felveszi a hőt. Először kicsit tegyünk az üvegekbe, hogy felvegye a hőt az üveg, így nem durran el. Ha teletöltöttük az üvegeket, fordítsuk fejre, majd száraz dunsztba tegyük.2-3 nap után, ha teljesen kihűltek polcra tehetjük.

Tárolás

Hűvös helyen tartandó.
Meggy-málna lekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!