
Meggyes-diós zabszelet



Hozzávalók
Sütőlemezhez:
sütőpapír
sütőkeret
Tésztához:
300 g apró szemű zabpehely
250 g vaj
200 g nádcukor vagy barna cukor
50 g méz
60 g aszalt meggy
60 g dió
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
A Meggyes-diós zabszelet desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az aszalt meggyet és a diót durvára vágjuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőkeretet (26x26 cm) ráhelyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az aszalt meggyet és a diót durvára vágjuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőkeretet (26x26 cm) ráhelyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat a cukorral és a mézzel felmelegítjük egy lábasban. Hozzáadjuk a mézesfűszert, a citromhéjat, a zabpelyhet, valamint a felaprított meggyet és diót. Fakanállal alaposan összekeverjük. A Meggyes-diós zabszelet desszert masszáját a sütőlemezre simítjuk, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Figyelem! A tészta a megadott sütési idő letelte után még puha marad, csak akkor szilárdul meg, miután kihűlt. A sütőlemezt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütőkeretet eltávolítjuk. A süteményt kb. 64 azonos méretű darabra vágjuk, de nem húzzuk szét a darabokat. A megolvasztott tortabevonót a tésztára csorgatjuk. A vágások mentén késsel óvatosan szétválasztjuk a darabokat, és hagyjuk a tetejükön megszilárdulni a csokoládét.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Figyelem! A tészta a megadott sütési idő letelte után még puha marad, csak akkor szilárdul meg, miután kihűlt. A sütőlemezt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütőkeretet eltávolítjuk. A süteményt kb. 64 azonos méretű darabra vágjuk, de nem húzzuk szét a darabokat. A megolvasztott tortabevonót a tésztára csorgatjuk. A vágások mentén késsel óvatosan szétválasztjuk a darabokat, és hagyjuk a tetejükön megszilárdulni a csokoládét.
Tipp:
Aszalt meggy helyett aszalt vörösáfonyát is választhatunk, vagy vegyíthetjük a kettőt.
A Meggyes-diós zabszelet desszert sokoldalúan felhasználható finomság, mely nemcsak édes meglepetés, de egészséges kalóriapótló is egyben.
A Meggyes-diós zabszelet desszert sokoldalúan felhasználható finomság, mely nemcsak édes meglepetés, de egészséges kalóriapótló is egyben.

Kedvencnek jelölöm

Meggyes-diós zabszelet
Hozzávalók
kb. 64 szelet elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
sütőpapír
sütőkeret
Tésztához:
300 g apró szemű zabpehely
250 g vaj
200 g nádcukor vagy barna cukor
50 g méz
60 g aszalt meggy
60 g dió
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Meggyes-diós zabszelet desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az aszalt meggyet és a diót durvára vágjuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőkeretet (26x26 cm) ráhelyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Az aszalt meggyet és a diót durvára vágjuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőkeretet (26x26 cm) ráhelyezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat a cukorral és a mézzel felmelegítjük egy lábasban. Hozzáadjuk a mézesfűszert, a citromhéjat, a zabpelyhet, valamint a felaprított meggyet és diót. Fakanállal alaposan összekeverjük. A Meggyes-diós zabszelet desszert masszáját a sütőlemezre simítjuk, és a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Figyelem! A tészta a megadott sütési idő letelte után még puha marad, csak akkor szilárdul meg, miután kihűlt. A sütőlemezt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütőkeretet eltávolítjuk. A süteményt kb. 64 azonos méretű darabra vágjuk, de nem húzzuk szét a darabokat. A megolvasztott tortabevonót a tésztára csorgatjuk. A vágások mentén késsel óvatosan szétválasztjuk a darabokat, és hagyjuk a tetejükön megszilárdulni a csokoládét.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Figyelem! A tészta a megadott sütési idő letelte után még puha marad, csak akkor szilárdul meg, miután kihűlt. A sütőlemezt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütőkeretet eltávolítjuk. A süteményt kb. 64 azonos méretű darabra vágjuk, de nem húzzuk szét a darabokat. A megolvasztott tortabevonót a tésztára csorgatjuk. A vágások mentén késsel óvatosan szétválasztjuk a darabokat, és hagyjuk a tetejükön megszilárdulni a csokoládét.
Tipp:
Aszalt meggy helyett aszalt vörösáfonyát is választhatunk, vagy vegyíthetjük a kettőt.
A Meggyes-diós zabszelet desszert sokoldalúan felhasználható finomság, mely nemcsak édes meglepetés, de egészséges kalóriapótló is egyben.
A Meggyes-diós zabszelet desszert sokoldalúan felhasználható finomság, mely nemcsak édes meglepetés, de egészséges kalóriapótló is egyben.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?