Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-diós zabszelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 64 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 64 szelet elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír
sütőkeret

Tésztához:

300 g apró szemű zabpehely
250 g vaj
200 g nádcukor vagy barna cukor
50 g méz
60 g aszalt meggy
60 g dió
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Meggyes-diós zabszelet desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az aszalt meggyet és a diót durvára vágjuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőkeretet (26x26 cm) ráhelyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A vajat a cukorral és a mézzel felmelegítjük egy lábasban. Hozzáadjuk a mézesfűszert, a citromhéjat, a zabpelyhet, valamint a felaprított meggyet és diót. Fakanállal alaposan összekeverjük. A Meggyes-diós zabszelet desszert masszáját a sütőlemezre simítjuk, és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Figyelem! A tészta a megadott sütési idő letelte után még puha marad, csak akkor szilárdul meg, miután kihűlt. A sütőlemezt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütőkeretet eltávolítjuk. A süteményt kb. 64 azonos méretű darabra vágjuk, de nem húzzuk szét a darabokat. A megolvasztott tortabevonót a tésztára csorgatjuk. A vágások mentén késsel óvatosan szétválasztjuk a darabokat, és hagyjuk a tetejükön megszilárdulni a csokoládét.

Tipp:

Aszalt meggy helyett aszalt vörösáfonyát is választhatunk, vagy vegyíthetjük a kettőt.
A Meggyes-diós zabszelet desszert sokoldalúan felhasználható finomság, mely nemcsak édes meglepetés, de egészséges kalóriapótló is egyben.
Meggyes-diós zabszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!