Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-diós zabszelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 64 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 64 szelet elkészítéséhez

Sütőlemezhez:

sütőpapír
sütőkeret

Tésztához:

300 g apró szemű zabpehely
250 g vaj
200 g nádcukor vagy barna cukor
50 g méz
60 g aszalt meggy
60 g dió
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Meggyes-diós zabszelet desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az aszalt meggyet és a diót durvára vágjuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőkeretet (26x26 cm) ráhelyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A vajat a cukorral és a mézzel felmelegítjük egy lábasban. Hozzáadjuk a mézesfűszert, a citromhéjat, a zabpelyhet, valamint a felaprított meggyet és diót. Fakanállal alaposan összekeverjük. A Meggyes-diós zabszelet desszert masszáját a sütőlemezre simítjuk, és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Figyelem! A tészta a megadott sütési idő letelte után még puha marad, csak akkor szilárdul meg, miután kihűlt. A sütőlemezt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütőkeretet eltávolítjuk. A süteményt kb. 64 azonos méretű darabra vágjuk, de nem húzzuk szét a darabokat. A megolvasztott tortabevonót a tésztára csorgatjuk. A vágások mentén késsel óvatosan szétválasztjuk a darabokat, és hagyjuk a tetejükön megszilárdulni a csokoládét.

Tipp:

Aszalt meggy helyett aszalt vörösáfonyát is választhatunk, vagy vegyíthetjük a kettőt.
A Meggyes-diós zabszelet desszert sokoldalúan felhasználható finomság, mely nemcsak édes meglepetés, de egészséges kalóriapótló is egyben.
Meggyes-diós zabszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!