Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-diós zabszelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 64 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

Sütőlemezhez:

sütőpapír
sütőkeret

Tésztához:

300 g apró szemű zabpehely
250 g vaj
200 g nádcukor vagy barna cukor
50 g méz
60 g aszalt meggy
60 g dió
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Díszítéshez:

Elkészítés

Előkészítés:

Az aszalt meggyet és a diót durvára vágjuk. A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőkeretet (26x26 cm) ráhelyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A vajat a cukorral és a mézzel felmelegítjük egy lábasban. Hozzáadjuk a mézesfűszert, a citromhéjat, a zabpelyhet, valamint a felaprított meggyet és diót. Fakanállal alaposan összekeverjük. A masszát a sütőlemezre simítjuk, és a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

Figyelem! A tészta a megadott sütési idő letelte után még puha marad, csak akkor szilárdul meg, miután kihűlt. A sütőlemezt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található leírás szerint elkészítjük. A sütőkeretet eltávolítjuk. A süteményt kb. 64 azonos méretű darabra vágjuk, de nem húzzuk szét a darabokat. A megolvasztott tortabevonót a tésztára csorgatjuk. A vágások mentén késsel óvatosan szétválasztjuk a darabokat, és hagyjuk a tetejükön megszilárdulni a csokoládét.

Tipp:

Aszalt meggy helyett aszalt vörösáfonyát is választhatunk, vagy vegyíthetjük a kettőt.
Meggyes-diós zabszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-13
0 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-11
1 Kedvelés

Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre

Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!