sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes finom linzer

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
15 dkg margarin
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
2 tojás
némi langyos tej

Krém:

30 dkg meggy (kimagvazva)
3 ek cukor
2 dl tejföl
csipet fahéj
2 ek liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

30 dkg liszt, 15dkg margarin, fél csomag sütőpor, 1 vanillincukor, 2 tojás, és annyi langyos tej, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen! Egy közepes méretű tepsire kinyújtjuk, majd belehelyezzük szépen! A tetejére pedig a következő krémet tesszük: 1 üveg, vagy mélyhűtött meggyet, kb. 30dkg-ot kimagozunk, és jól lecsorgatjuk, amit beleteszünk egy tálba, majd 3evőkanál cukorral, 2dcl tejföllel, 1 vanillincukorral, csipet fahéjjal, és 2 kanálliszttel szépen összedolgozzuk egy fakanál segítségével, majd rásimítjuk ezt a tölteléket egyenletesen a tészta tetejére! Előmelegített sütőben kb. 25-30percig kell sütni! Ha kihűlt, akkor lehet téglalap alakúra, vagy pedig négyzetre szeletelni! Nagyon finom,! Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!