Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes rétes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 2 rúd, kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúd, kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 lapos)

Töltelékhez:

600 g meggy
100 g cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj

Szóráshoz:

4 evőkanál búzadara

Kenéshez:

120 g margarin

Díszítéshez:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A friss réteslapot kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban, szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, egy tálba tesszük, megszórjuk a cukorral, a vanillincukorral és a fahéjjal, jól összeforgatjuk, és 15 percet állni hagyjuk.
A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta konyharuhára helyezünk, és ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is. A réteslap alsó harmadát beszórjuk a búzadara felével, körben egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a meggyes töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest. A rétes tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és áthelyezzük a tepsire. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A réteseket a tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.

Tipp:

A töltelékbe őrölt szegfűszeget is tehetünk.
Meggyes rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-05-12
1 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!