Meggyes rétes
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag hűtött, friss réteslap (6 lapos)
Töltelékhez:
600 g meggy
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
Szóráshoz:
4 evőkanál búzadara
Kenéshez:
120 g margarin
Díszítéshez:
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A friss réteslapot kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban, szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, egy tálba tesszük, megszórjuk a cukorral, a vanillincukorral és a fahéjjal, jól összeforgatjuk, és 15 percet állni hagyjuk.
A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta konyharuhára helyezünk, és ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is. A réteslap alsó harmadát beszórjuk a búzadara felével, körben egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a meggyes töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest. A rétes tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és áthelyezzük a tepsire. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A réteseket a tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A réteseket a tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
A töltelékbe őrölt szegfűszeget is tehetünk.
Kedvencnek jelölöm
Meggyes rétes
Hozzávalók
2 rúd, kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag hűtött, friss réteslap (6 lapos)
Töltelékhez:
600 g meggy
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
Szóráshoz:
4 evőkanál búzadara
Kenéshez:
120 g margarin
Díszítéshez:
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A friss réteslapot kivesszük a hűtőből és zárt csomagolásban, szobahőmérsékleten kb. 15-20 percig pihentetjük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, egy tálba tesszük, megszórjuk a cukorral, a vanillincukorral és a fahéjjal, jól összeforgatjuk, és 15 percet állni hagyjuk.
A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A kenéshez a margarint megolvasztjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A réteslapot kitekerjük. Egy réteslapot tiszta konyharuhára helyezünk, és ecset segítségével vékonyan megkenjük az olvasztott margarinnal. Ráhelyezzük a 2. réteslapot, ismét megkenjük, majd rátesszük a 3. réteslapot is. A réteslap alsó harmadát beszórjuk a búzadara felével, körben egy 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Rákanalazzuk a meggyes töltelék felét. Ráhajtogatjuk az üresen hagyott tésztaszéleket, majd a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük a rétest. A rétes tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és áthelyezzük a tepsire. A többi alapanyag felhasználásával hasonlóan elkészítjük a másik rudat is. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a réteseket megsütjük.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A réteseket a tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
Sütési idő: kb. 30-35 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A réteseket a tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
A töltelékbe őrölt szegfűszeget is tehetünk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?