Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes rétes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsi vagy sütőforma (kb. 30 x 25 cm):

zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

200 g tönkölybúzaliszt
1 csipet só
kb. 100 ml langyos víz
3 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj

Karamellizált almához:

kb. 500 g alma (3-4 darab)
kb. 1 evőkanál vaj vagy margarin
kb. 1 evőkanál nyers nádcukor

Töltelékhez:

2 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
40 g lágy vaj vagy margarin
40 g nyers nádcukor
2 darab tojássárgája (M-es)
250 g étkezési túró (sovány)
2 evőkanál Dr. Oetker Creme VEGA

Öntethez:

200 ml habtejszín
2 darab tojás (M-es)
1 evőkanál nyers nádcukor
őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. Kis edényben vizet forralunk, az edényből kiöntjük a vizet és eltörölgetjük. A tésztát sütőpapíron a forró edénybe tesszük, lefedjük, és 30 percig pihentetjük.

Karamellizált alma:
Az almát meghámozzuk, és nyolcadokra vágjuk. A vajat vagy margarint a serpenyőben megolvasztjuk, és az alma minden oldalát röviden megsütjük. Hozzáadjuk a cukrot, és addig kevergetjük, míg a cukor fel nem olvadt, és az almát be nem vonta. A karamellizált almát hagyjuk kihűlni.

A sütőformát zsiradékkal kikenjük és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Töltelék:
A tojásfehérjét a sóval keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) nagyon keményre felverjük. A vajat vagy margarint egy keverőtálban a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal konyhai robotgéppel (habverő) kb. 3 perc alatt habosra keverjük. A tojássárgájákat kb. 1 perc alatt belekeverjük. A túrót és a tejfölt összekeverjük a krémmel úgy, hogy sima masszát kapjunk. A tojáshabot óvatosan beleforgatjuk.
A tésztát négy részre osztjuk. Minden negyed tésztát lisztezett konyharuhán kézfejünkkel kinyújtunk, kihúzzuk vagy lisztezett sodródeszkán sodrófával vékonyra nyújtjuk (kb. 35 x 25 cm). A töltelék kb. ¼-t elosztjuk az alsó hosszanti oldalán, közben az oldalsó szélén kb. 3-3 cm-t szabadon hagyunk. Rátesszük a karamellizált alma ¼-t, a széleket behajtjuk, és a rétest feltekerjük. A rétest a sütőformába, tepsibe tesszük. A többi tésztát is ugyanígy készítjük el, és egymás mellé fektetjük a formában. A tepsit rácson a sütő alsó részébe toljuk, és megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Öntet:
A tejszínt, a tejet, a tojást, a cukrot és a fahéjat kézi habverővel összekeverjük, a rétesre öntjük, és a sütő alsó részében készre sütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

A rétest a formában hagyjuk kicsit kihűlni, és ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Tippek:

A rétest legjobb, ha langyosan, Dr. Oetker Desszertöntet-el tálaljuk.
A túróba keverhetünk még kb. 100 gramm mazsolát is.
Tönkölybúzaliszt helyett használhatunk búzalisztet is.
A Tejszínes rétes receptje 16 szelet sütemény elkészítéséhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!