Meggyes tejszínes sütemény
Hozzávalók
A piskótatésztához:
A tetejére:
A töltelékhez:
A megszóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés
2. A lisztet a kakaóporral elvegyítjük és felét a tojáskrémre szitáljuk, majd a legalacsonyabb fokozaton gyorsan belekeverjük. A liszt másik felét hasonló módon dolgozzuk bele. A tésztát (30 × 40 cm-es, kikent, sütőpapírral borított) sütőlemezre simítjuk. A lemez szabad végénél a papírt felhajtjuk, hogy peremet kapjunk. A lemezt rácsra helyezve a sütőbe tesszük.
Felső/alsó hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeverős sütőnél: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc
3. A piskótát cukorral meghintett sütőpapírra borítjuk és hűlni hagyjuk. A kihűlt lapról a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A piskótalapot kettévágjuk, úgy, hogy 2 db (30 × 20 cm-es) téglalapot kapjunk. Abból a lapból, amelyik a sütemény teteje lesz, néhány tetszőleges méretű szívet szúrunk ki, ezeket félretesszük. A piskótalapot a sütőpapírról lehúzzuk és sötét oldalával lefelé frissentartó fóliára fektetjük.
4. A meggyet szűrőben lecsöpögtetjük, levét felfogjuk és vízzel 400 ml-re kiegészítjük. A pudingot a tasakon lévő leírás szerint, de a befőttlével és 1 ek. cukorral elkészítjük, a meggyet beleforgatjuk, és a masszát a kiszúrt piskótalapra simítjuk. A lapot kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.
5. A töltelékhez a csokoládét feldaraboljuk és edényben az olajjal vízfürdőben gyenge hőfokon simára elkeverjük, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, kétfelé osztjuk. Az egyik feléből 3 evőkanálnyit elveszünk és a csokoládéval elkeverjük, és a maradék fél adag tejszínhabba beleforgatjuk, majd (kb. 14 mm átmérőjű) kerek csőrű nyomózsákba töltjük. A kihűlt meggyes rétegre a csokoládés habból egymástól 1 cm távolságra vastag csíkokat nyomunk. A tejszín másik felét szintén kerek csőrű nyomózsákba töltjük és a habot a sötét csíkok közé nyomjuk.
6. A másik piskótalapot a sötét oldalával fölfelé a krémes lapra helyezzük, majd a süteményestál segítségével megfordítjuk. A frissentartó fóliát óvatosan lehúzzuk és a kivágott szíveket a meggyes szívekre visszatesszük. A tortát előbb csokoládéval, majd porcukorral meghintjük. A szíveket újra levesszük és a helyükről eltolva a torta tetejére fektetjük.
Meggyes tejszínes sütemény
Hozzávalók
A tetejére:
A töltelékhez:
A megszóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A lisztet a kakaóporral elvegyítjük és felét a tojáskrémre szitáljuk, majd a legalacsonyabb fokozaton gyorsan belekeverjük. A liszt másik felét hasonló módon dolgozzuk bele. A tésztát (30 × 40 cm-es, kikent, sütőpapírral borított) sütőlemezre simítjuk. A lemez szabad végénél a papírt felhajtjuk, hogy peremet kapjunk. A lemezt rácsra helyezve a sütőbe tesszük.
Felső/alsó hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeverős sütőnél: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc
3. A piskótát cukorral meghintett sütőpapírra borítjuk és hűlni hagyjuk. A kihűlt lapról a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A piskótalapot kettévágjuk, úgy, hogy 2 db (30 × 20 cm-es) téglalapot kapjunk. Abból a lapból, amelyik a sütemény teteje lesz, néhány tetszőleges méretű szívet szúrunk ki, ezeket félretesszük. A piskótalapot a sütőpapírról lehúzzuk és sötét oldalával lefelé frissentartó fóliára fektetjük.
4. A meggyet szűrőben lecsöpögtetjük, levét felfogjuk és vízzel 400 ml-re kiegészítjük. A pudingot a tasakon lévő leírás szerint, de a befőttlével és 1 ek. cukorral elkészítjük, a meggyet beleforgatjuk, és a masszát a kiszúrt piskótalapra simítjuk. A lapot kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.
5. A töltelékhez a csokoládét feldaraboljuk és edényben az olajjal vízfürdőben gyenge hőfokon simára elkeverjük, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, kétfelé osztjuk. Az egyik feléből 3 evőkanálnyit elveszünk és a csokoládéval elkeverjük, és a maradék fél adag tejszínhabba beleforgatjuk, majd (kb. 14 mm átmérőjű) kerek csőrű nyomózsákba töltjük. A kihűlt meggyes rétegre a csokoládés habból egymástól 1 cm távolságra vastag csíkokat nyomunk. A tejszín másik felét szintén kerek csőrű nyomózsákba töltjük és a habot a sötét csíkok közé nyomjuk.
6. A másik piskótalapot a sötét oldalával fölfelé a krémes lapra helyezzük, majd a süteményestál segítségével megfordítjuk. A frissentartó fóliát óvatosan lehúzzuk és a kivágott szíveket a meggyes szívekre visszatesszük. A tortát előbb csokoládéval, majd porcukorral meghintjük. A szíveket újra levesszük és a helyükről eltolva a torta tetejére fektetjük.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?