Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes tejszínes sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótatésztához:

5 tojás
150 g cukor
140 g búzaliszt

A tetejére:

1 üveg (350 g) meggybefőtt
400 ml befőttlé/víz
1 ek cukor

A töltelékhez:

50 g étcsokoládé
½ tk. étolaj
500 ml (1/2 l) habtejszín
3 ek porcukor

A megszóráshoz:

100 g reszelt étcsokoládé
2 tk porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tésztához a tojást robotgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot elvegyítjük és 1 perc elteltével beleszórjuk, majd még 2 percig keverjük.
2. A lisztet a kakaóporral elvegyítjük és felét a tojáskrémre szitáljuk, majd a legalacsonyabb fokozaton gyorsan belekeverjük. A liszt másik felét hasonló módon dolgozzuk bele. A tésztát (30 × 40 cm-es, kikent, sütőpapírral borított) sütőlemezre simítjuk. A lemez szabad végénél a papírt felhajtjuk, hogy peremet kapjunk. A lemezt rácsra helyezve a sütőbe tesszük.

Felső/alsó hőfok: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeverős sütőnél: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gázsütőnél: 3-4-es fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

3. A piskótát cukorral meghintett sütőpapírra borítjuk és hűlni hagyjuk. A kihűlt lapról a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A piskótalapot kettévágjuk, úgy, hogy 2 db (30 × 20 cm-es) téglalapot kapjunk. Abból a lapból, amelyik a sütemény teteje lesz, néhány tetszőleges méretű szívet szúrunk ki, ezeket félretesszük. A piskótalapot a sütőpapírról lehúzzuk és sötét oldalával lefelé frissentartó fóliára fektetjük.
4. A meggyet szűrőben lecsöpögtetjük, levét felfogjuk és vízzel 400 ml-re kiegészítjük. A pudingot a tasakon lévő leírás szerint, de a befőttlével és 1 ek. cukorral elkészítjük, a meggyet beleforgatjuk, és a masszát a kiszúrt piskótalapra simítjuk. A lapot kb. 30 percre a hűtőbe tesszük.
5. A töltelékhez a csokoládét feldaraboljuk és edényben az olajjal vízfürdőben gyenge hőfokon simára elkeverjük, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, kétfelé osztjuk. Az egyik feléből 3 evőkanálnyit elveszünk és a csokoládéval elkeverjük, és a maradék fél adag tejszínhabba beleforgatjuk, majd (kb. 14 mm átmérőjű) kerek csőrű nyomózsákba töltjük. A kihűlt meggyes rétegre a csokoládés habból egymástól 1 cm távolságra vastag csíkokat nyomunk. A tejszín másik felét szintén kerek csőrű nyomózsákba töltjük és a habot a sötét csíkok közé nyomjuk.
6. A másik piskótalapot a sötét oldalával fölfelé a krémes lapra helyezzük, majd a süteményestál segítségével megfordítjuk. A frissentartó fóliát óvatosan lehúzzuk és a kivágott szíveket a meggyes szívekre visszatesszük. A tortát előbb csokoládéval, majd porcukorral meghintjük. A szíveket újra levesszük és a helyükről eltolva a torta tetejére fektetjük.
Meggyes tejszínes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!