Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes zserbógolyó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 db tojássárga
csipet só
2 dkg friss élesztő
1,5 dl tej

Töltelékhez:

20 dkg darált dió
15 dkg meggy
10 dkg lekvár
15 dkg porcukor

Bevonáshoz:

olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt egy pici cukorral, kevés tejben felfuttatjuk. Közben a margarint elmorzsoljuk a liszttel, porcukorral, a csipet sóval. Majd a tojássárgákat elkeverjük a felfuttatott élesztővel és a tésztát jól kidolgozzuk.1 órát pihentetjük meleg helyen. Majd kinyújtjuk, jó nagyra. Felvágjuk kb. 50 darab négyzetre, rátesszük a tölteléket és egy vagy két szem meggyet. Becsomagoljuk, tepsibe rakosgatjuk, és sűrűn megszurkáljuk. Megsütjük 170 fokon légkeveréses sütőben kb. 25-30 perc alatt. A töltelékhez a lekvárral összekeverjük a porcukrot és a diót.
Ha kihűltek, akkor az olajjal felolvasztott csokiba mártjuk egyenként. Díszíthetjük darált dióval.

Tálalás

Kb. 50 darab

Alternatív elkészítés

A lekvár mennyisége függ attól, hogy milyen kemény a lekvár.
Meggyes zserbógolyó Meggyes zserbógolyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!