sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggykrémes piskóta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótatekercshez:

6 tojás
12 dkg liszt
12 dkg porcukor

A meggykrémhez:

20 dkg enyhén turmixolt, kimagozott meggy
20 dkg cukor
2 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta:
A peremes tepsit zsírpapírral kibéleljük. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, és kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Erőteljes keverés után egyszerre beletesszük a tojássárgákat és habverővel simára, keverjük: a lisztet úgy szórjuk bele, hogy a massza könnyedén felvegye. A piskótatésztát egyenletesen elterítjük a tepsiben, középmeleg sütőben 15-20 percig sütjük. Ekkor lisztezett, tiszta ruhára borítjuk, kihűlése után a papírt lehúzzuk róla, megkenjük a meggykrémmel, és könnyedén felcsavarjuk.

A meggykrém:
A fehérjéket kemény habbá verjük, közben kávéskanalanként hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük a turmixolt meggyel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!