Meggykrémes piskóta


Hozzávalók
A piskótatekercshez:
A meggykrémhez:
Elkészítés
Elkészítés
A peremes tepsit zsírpapírral kibéleljük. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, és kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Erőteljes keverés után egyszerre beletesszük a tojássárgákat és habverővel simára, keverjük: a lisztet úgy szórjuk bele, hogy a massza könnyedén felvegye. A piskótatésztát egyenletesen elterítjük a tepsiben, középmeleg sütőben 15-20 percig sütjük. Ekkor lisztezett, tiszta ruhára borítjuk, kihűlése után a papírt lehúzzuk róla, megkenjük a meggykrémmel, és könnyedén felcsavarjuk.
A meggykrém:
A fehérjéket kemény habbá verjük, közben kávéskanalanként hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük a turmixolt meggyel.



Meggykrémes piskóta
Hozzávalók
A piskótatekercshez:
A meggykrémhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A peremes tepsit zsírpapírral kibéleljük. A tojások fehérjét kemény habbá felverjük, és kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Erőteljes keverés után egyszerre beletesszük a tojássárgákat és habverővel simára, keverjük: a lisztet úgy szórjuk bele, hogy a massza könnyedén felvegye. A piskótatésztát egyenletesen elterítjük a tepsiben, középmeleg sütőben 15-20 percig sütjük. Ekkor lisztezett, tiszta ruhára borítjuk, kihűlése után a papírt lehúzzuk róla, megkenjük a meggykrémmel, és könnyedén felcsavarjuk.
A meggykrém:
A fehérjéket kemény habbá verjük, közben kávéskanalanként hozzáadjuk a cukrot és elkeverjük a turmixolt meggyel.
Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?