Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Méhkas

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg darált keksz
15 dkg olvasztott Rama
15 dkg porcukor
2 ek rum
4 ek tej
1 csomag kerek, háztartási keksz

Krém:

13 dkg gesztenyemassza
3 dkg porcukor
8 dkg darált, háztartási keksz
5 dkg Rama
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverem úgy, hogy még a sárga részéből veszek ki egy kicsit a méhecskéknek. A gesztenyés tölteléket összekeverem, és ezzel töltöm a közepét. A masszát beletöltöm a kas formába, alulról fakanállal lyukat fúrok a tésztába, beletöltöm a gesztenyés krémet. Főzök vanília pudingot, ezzel vékonyan bekenem a kekszet és ráragasztom a méhkas sütit. Pár órát pihentetem, hogy a keksz megpuhuljon.
Méhkas

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!