Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézes krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
4 ek méz
4 ek tejföl
2 db tojás
6 dkg zsír
16 dkg cukor
1 kk szódabikarbóna

Krém:

6 dl tej
3 ek liszt
20 dkg cukor
3 db tojás sárgája
20 dkg margarin

Máz:

3 ek cukor
2 ek víz
5 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és 5 cipót formázunk belőle. Egyenként kinyújtjuk őket és zsírozott, lisztezett tepsiben megsütjük. Óvatosan bánjunk vele, mert vékonyak lesznek a lapok.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, ezután kanalanként hozzákeverjük a lisztet a tejjel felváltva. Felfőzzük a krémet és kihűtjük. A margarint habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk.
A krémmel megkenjük a lapokat.
A mázhoz a kakaóport a cukorral és a vízzel felfőzzük, a tűzről levéve pedig belekeverjük a margarint. A tészta tetejére öntjük és egyenletesen elkenjük.
Egy éjszakát hagyjuk állni, hogy puhuljanak a lapok.

Tárolás

Hideg helyen tároljuk.
Mézes krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!