Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mézeskalács likör

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézeskalács likör

30 dkg mogyorókrém vagy nutella
4 dl tejszín
2 kk mézeskalács fűszerkeverék
3-4 dl vodka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A nutellát gőz fölött megolvasztjuk.Levesszük a tűzról, megszórjuk a fűszerkeverékkel.Hozzáadjuk a tejszínt , a vodkát és alaposan kikeverjük,majd finom szűrőn átszűrjük.24 órát állni hagyjuk majd hideg helyen tároljuk.Használat elött mindig fel kell rázni.
Én az eredeti recepten módósítottam.Szeszt adtam hozzá és nem vodkát.Hogy le legyen olyan erős, tettem hozzá még egy kevés cukorszirupot.
Neken így jobban ízlik,mint az eredeti recept.
Mézeskalács likör

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!