Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mirindás szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
6 egész tojás
1 dl étolaj

A krémhez:

25 dkg margarin
50 dkg túró
25 dkg porcukor

A mázhoz:

8 dl Mirinda szénsavas üdítőital
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük egyesével a tojások sárgáját és az olajat. Ezután lazán a kakaóval és sütőporral elkever lisztet is beleforgatjuk.
Az előkészített tepsibe terítjük a tésztát, majd megsütjük.
A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a túróval összedolgozzuk. A kihűlt piskóta tetejére simítjuk.
A pudingot a mirindában főzzük meg és a túrós krém tetejére egyengetjük.
Amikor megdermedt, vizes késsel felszeleteljük.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk.
Mirindás szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!