
Mogyorókrémes pizza



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 evőkanál Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 evőkanál cukor
1 csipet só
200 ml hideg víz
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Kenéshez és megszóráshoz:
50 g fehér csokoládé
150 g mogyorókrém, pl. Nutella®
100 g tejcsokoládé pasztilla
75 g csokoládé cseppek
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba öntjük, és alaposan összekeverjük a kakaóval és a szárított élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát letakarva csak 15 percig kelesztjük.
A fehér csokoládét vágjuk durvára.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 210 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát enyhén liszttel megszórt munkafelületen gyorsan gyúrjuk át, félbevágjuk és mindkét felét gömbölyűre formázzuk. Mindkét tésztagolyót egy darab sütőpapírra (kb. 26 cm átmérőjű) kinyújtjuk. A pizzát a sütőpapírral együtt egy tepsire tesszük, többször megszúrjuk egy villával, és a sütő alsó részébe téve megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pizzaalapot megkenjük a mogyorókrém felével, majd mindegyiket megszórjuk a tejcsokoládé pasztilla felével, megszórjuk a fehércsokoládé darabokkal és a csokoládé cseppekkel. A tepsit ismét kb. 1 percig betesszük a sütőbe, amíg a csokoládé kissé megolvad.
A maradék tésztát ugyanúgy elkészítjük.
A lisztet egy keverőtálba öntjük, és alaposan összekeverjük a kakaóval és a szárított élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát letakarva csak 15 percig kelesztjük.
A fehér csokoládét vágjuk durvára.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 210 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát enyhén liszttel megszórt munkafelületen gyorsan gyúrjuk át, félbevágjuk és mindkét felét gömbölyűre formázzuk. Mindkét tésztagolyót egy darab sütőpapírra (kb. 26 cm átmérőjű) kinyújtjuk. A pizzát a sütőpapírral együtt egy tepsire tesszük, többször megszúrjuk egy villával, és a sütő alsó részébe téve megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pizzaalapot megkenjük a mogyorókrém felével, majd mindegyiket megszórjuk a tejcsokoládé pasztilla felével, megszórjuk a fehércsokoládé darabokkal és a csokoládé cseppekkel. A tepsit ismét kb. 1 percig betesszük a sütőbe, amíg a csokoládé kissé megolvad.
A maradék tésztát ugyanúgy elkészítjük.

Kedvencnek jelölöm

Mogyorókrémes pizza
Hozzávalók
kb. 2 adag elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 evőkanál cukor
1 csipet só
200 ml hideg víz
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Kenéshez és megszóráshoz:
50 g fehér csokoládé
150 g mogyorókrém, pl. Nutella®
100 g tejcsokoládé pasztilla
75 g csokoládé cseppek
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet egy keverőtálba öntjük, és alaposan összekeverjük a kakaóval és a szárított élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát letakarva csak 15 percig kelesztjük.
A fehér csokoládét vágjuk durvára.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 210 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát enyhén liszttel megszórt munkafelületen gyorsan gyúrjuk át, félbevágjuk és mindkét felét gömbölyűre formázzuk. Mindkét tésztagolyót egy darab sütőpapírra (kb. 26 cm átmérőjű) kinyújtjuk. A pizzát a sütőpapírral együtt egy tepsire tesszük, többször megszúrjuk egy villával, és a sütő alsó részébe téve megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pizzaalapot megkenjük a mogyorókrém felével, majd mindegyiket megszórjuk a tejcsokoládé pasztilla felével, megszórjuk a fehércsokoládé darabokkal és a csokoládé cseppekkel. A tepsit ismét kb. 1 percig betesszük a sütőbe, amíg a csokoládé kissé megolvad.
A maradék tésztát ugyanúgy elkészítjük.
A lisztet egy keverőtálba öntjük, és alaposan összekeverjük a kakaóval és a szárított élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig keverjük, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát letakarva csak 15 percig kelesztjük.
A fehér csokoládét vágjuk durvára.
Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 210 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Formázás:
A tésztát enyhén liszttel megszórt munkafelületen gyorsan gyúrjuk át, félbevágjuk és mindkét felét gömbölyűre formázzuk. Mindkét tésztagolyót egy darab sütőpapírra (kb. 26 cm átmérőjű) kinyújtjuk. A pizzát a sütőpapírral együtt egy tepsire tesszük, többször megszúrjuk egy villával, és a sütő alsó részébe téve megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült pizzaalapot megkenjük a mogyorókrém felével, majd mindegyiket megszórjuk a tejcsokoládé pasztilla felével, megszórjuk a fehércsokoládé darabokkal és a csokoládé cseppekkel. A tepsit ismét kb. 1 percig betesszük a sütőbe, amíg a csokoládé kissé megolvad.
A maradék tésztát ugyanúgy elkészítjük.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?