Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mohácsi rétes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-16 szelet elkészítéséhez

Sütőkeret vagy téglalap alakú kapcsos tortaformához (kb. 20x30 cm):

sütőpapír

Tésztához:

1 csomag (6 lapos) réteslap
némi étolaj, pl. napraforgóolaj

Töltelékhez:

525 g (3x175 g) kefir
300 g búzadara
250 g cukor
150 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
3 darab tojás (M-es)
500 g félzsíros túró
480 g felezett őszibarackbefőtt (lecsepegtetve)

Tetejére:

175 g tejföl
1 darab tojás (M-es)

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy tepsire sütőkeretet helyezünk, vagy összeállítjuk a kapcsos tortaformát, és az alját sütőpapírral béleljük. A túrót villával kissé összetörjük, a lecsepegtetett barackot kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Töltelék:
A kefirt összekeverjük a sütőporral elkevert búzadarával, a cukorral, az étolajjal és a vanillincukorral. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat a masszához keverjük, a tojásfehérjéket habbá verjük, végül óvatosan, spatulával ezt is beleforgatjuk a masszába. Lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Ezután a pihentetett masszát kivesszük a hűtőből, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Összeállítás:
Az 1. réteslapot a formába tesszük, megkenjük egy kevés étolajjal, és ráhelyezzük a 2. réteslapot. (Rétegezés közben valamennyi réteslap esetén körben a felesleget levágjuk.) A réteslapra simítjuk a töltelék felét, majd megszórjuk a túró és az őszibarack felével. Erre helyezzük a 3. réteslapot, amit megkenünk egy kevés étolajjal, és ráhelyezzük a 4. réteslapot. Ezen elosztjuk a maradék tölteléket, túrót és barackot azonos sorrendben, majd befedjük az 5. réteslappal, amit szintén megkenünk étolajjal, és végül rátesszük a 6., utolsó réteslapot. A tojást felverjük, összekeverjük a tejföllel, majd egyenletesen elkenjük a sütemény tetején. A formát a sütő alsó részébe tesszük, és a mohácsi rétest megsütjük (szükség szerint a sütési idő 2. felében letakarhatjuk a tetejét alufóliával).

Sütési idő: kb. 45-50 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész süteményt formával együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Miután teljesen kihűlt, egy kés segítségével körben először meglazítjuk a forma oldalát, majd eltávolítjuk, és tetszőleges méretű szeletekre vágjuk a süteményt. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tippek:

A töltelékhez adhatunk egy tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéjat.
A mohácsi rétest Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel is tálalhatjuk.
Mohácsi rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!