Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nanuk szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg porcukor
4 tojássárgája
10 evőkanál víz
10 dkg darált dió
20 dkg lisztet
4 tojásfehérje

Krém:

1/2 liter tej
5 evőkanál daraliszt
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
10 dkg darált dió

Tetejére:

10 dkg csokoládé
5 dkg finom vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A porcukrot, a tojássárgájákat, és a 10 evőkanál vizet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a sütőport, és a tojások keményre vert habját. Kivajazott-kilisztezett tepsiben megsütjük.
A tejet a vaníliás cukorral és a daraliszttel felfőzzük, majd addig keverjük, amíg kihűl. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, végül a felfőzött keveréket, majd a tésztára tesszük. Csokival bevonjuk a tetejét.
Nanuk szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!