Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancslekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 5 darab 300 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez

800 g narancsfilé
400 ml narancslé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A narancsot meghámozzuk, eltávolítjuk a fehér héját, kivágjuk a gyümölcsfiléket, közben a levét felfogjuk, és kimérünk 800 g gyümölcsfilét. Kimérünk 400 ml narancslevet(a kinyert narancslével együtt).

Az üvegeket és a csavaros tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A narancslevet és a -filéket a befőzőcukorral nagy edényben jól összekeverjük, majd kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett további 3 percig rotyogva főzzük.

1-2 teáskanál forró masszát tányérra teszünk, és hagyjuk kihűlni. Ha nem szilárdul meg, akkor további 1 percig főzzük, majd újra elvégezzük a próbát.

A lekvárról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, majd az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

Az üvegeket a hűlés ideje alatt többször fordítsuk meg, így a hozzávalók jobban eloszlanak.
Narancslekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!