Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancslekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 5 darab 300 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 5 darab 300 ml-es üveg elkészítéséhez

800 g narancsfilé
400 ml narancslé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A narancsot meghámozzuk, eltávolítjuk a fehér héját, kivágjuk a gyümölcsfiléket, közben a levét felfogjuk, és kimérünk 800 g gyümölcsfilét. Kimérünk 400 ml narancslevet(a kinyert narancslével együtt).

Az üvegeket és a csavaros tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

A narancslevet és a -filéket a befőzőcukorral nagy edényben jól összekeverjük, majd kevergetés közben felforraljuk. Állandó keverés mellett további 3 percig rotyogva főzzük.

1-2 teáskanál forró masszát tányérra teszünk, és hagyjuk kihűlni. Ha nem szilárdul meg, akkor további 1 percig főzzük, majd újra elvégezzük a próbát.

A lekvárról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, majd az előkészített üvegekbe azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

Az üvegeket a hűlés ideje alatt többször fordítsuk meg, így a hozzávalók jobban eloszlanak.
Narancslekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!