Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizottó pirított gombával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

Rizottóhoz:

kb. 900 ml zöldség alaplé
2-3 darab sonkahagyma
6 evőkanál olivaolaj
300 g rizottórizs
150 ml fehérbor
1 kávéskanál sáfránypor
limelé
frissen őrölt bors

Gombához:

1 darab sonkahagyma
400 g gomba, például ördögszekér-laskagomba, késői laskagomba, csiperke
4 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál aprított kakukkfű
frissen őrölt bors

Elkészítés

Előkészítés:

A zöldség alaplevet felforraljuk, a hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk.

Elkészítés:

Rizottó:
Az olivaolajat közepes hőmérsékleten felmelegítjük és a felaprított hagymát üvegesre pároljuk. A rizst hozzáadjuk és szintén üvegesre főzzük. Ezután fehérborral meglocsoljuk és a sáfrányt belekeverjük. A zöldség alaplevet lassan, fokozatosan hozzáadjuk. Mindig csak annyi forró folyadékot öntsünk hozzá, amennyit a rizottó felvesz. Gyenge tűzön tovább főzzük, néha fakanállal átkeverjük. Kb. 20 perc főzés után a Creme VEGA-t hozzáadjuk és végül limelével, sóval és borssal ízesítjük.

Gomba:
A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az olajat egy nagyobb serpenyőn felhevítjük, majd a megtisztított hagymát és gombát kb. 5-10 percig az olajban pirítjuk. A kakukkfűvel és a sóval, borssal ízesítjük. Végül a rizottót némi gombával egy tányéron tálaljuk.

Tipp:

Tálalja a rizottót párolt paradicsommal!
Rizottó pirított gombával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-01-27
1 Kedvelés

Burgonyát a sütibe!

Mi magyarok egyáltalán nem kapjuk fel csodálkozva a fejünket, ha szóba kerülnek a burgonyás édességek. Gondoljunk csak például a szilvás vagy a barackos gombócra!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-13
1 Kedvelés

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával

A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-01-08
1 Kedvelés

Kezdd egészségesen az új évet!

Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-26
2 Kedvelés

Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik

Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-23
1 Kedvelés

Dió, mák, narancs, az ünnep ízei

Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-12-16
1 Kedvelés

Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!

A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!