Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizottó pirított gombával

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Rizottóhoz:

kb. 900 ml zöldség alaplé
2-3 darab sonkahagyma
6 evőkanál olivaolaj
300 g rizottórizs
150 ml fehérbor
1 kávéskanál sáfránypor
limelé
frissen őrölt bors

Gombához:

1 darab sonkahagyma
400 g gomba, például ördögszekér-laskagomba, késői laskagomba, csiperke
4 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál aprított kakukkfű
frissen őrölt bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zöldség alaplevet felforraljuk, a hagymákat megtisztítjuk és felaprítjuk.

Elkészítés:

Rizottó:
Az olivaolajat közepes hőmérsékleten felmelegítjük és a felaprított hagymát üvegesre pároljuk. A rizst hozzáadjuk és szintén üvegesre főzzük. Ezután fehérborral meglocsoljuk és a sáfrányt belekeverjük. A zöldség alaplevet lassan, fokozatosan hozzáadjuk. Mindig csak annyi forró folyadékot öntsünk hozzá, amennyit a rizottó felvesz. Gyenge tűzön tovább főzzük, néha fakanállal átkeverjük. Kb. 20 perc főzés után a Creme VEGA-t hozzáadjuk és végül limelével, sóval és borssal ízesítjük.

Gomba:
A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Az olajat egy nagyobb serpenyőn felhevítjük, majd a megtisztított hagymát és gombát kb. 5-10 percig az olajban pirítjuk. A kakukkfűvel és a sóval, borssal ízesítjük. Végül a rizottót némi gombával egy tányéron tálaljuk.

Tipp:

Tálalja a rizottót párolt paradicsommal!
Rizottó pirított gombával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!