
Narancsos csókok



Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba töltjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát egy kb. 40 cm hosszú hengerré formázzuk és frissentartó fóliába csavarva kb. egy órára hideg helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
A tésztahengert kb. 1 cm széles darabokra vágjuk és golyókat formázunk belőle. A golyókat egymástól megfelelő távolságra a tepsibe helyezzük és egy fakanál nyelével lyukakat nyomunk a golyókba. Ha a tészta ragad, a fakanalat mártsuk egy kevés lisztbe.
Töltelék:
A narancslekvárt két kávéskanál segítségével a lyukakba töltjük (2. kép), majd megsütjük a golyókat. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 13 - 16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Cukormáz:
Citromléből és porcukorból cukormázat keverünk és azt egy teáskanál segítségével a sütikre csöpögtetjük.
Tippek:
Készítse el a narancslekvárt Dr.Oetker Dzsemfix termékkel.




Narancsos csókok
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet keverőtálba töltjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát egy kb. 40 cm hosszú hengerré formázzuk és frissentartó fóliába csavarva kb. egy órára hideg helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)
A tésztahengert kb. 1 cm széles darabokra vágjuk és golyókat formázunk belőle. A golyókat egymástól megfelelő távolságra a tepsibe helyezzük és egy fakanál nyelével lyukakat nyomunk a golyókba. Ha a tészta ragad, a fakanalat mártsuk egy kevés lisztbe.
Töltelék:
A narancslekvárt két kávéskanál segítségével a lyukakba töltjük (2. kép), majd megsütjük a golyókat. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 13 - 16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Cukormáz:
Citromléből és porcukorból cukormázat keverünk és azt egy teáskanál segítségével a sütikre csöpögtetjük.
Tippek:
Készítse el a narancslekvárt Dr.Oetker Dzsemfix termékkel.



Legújabb cikkek

Gazdaságosan is finomat: sütemények búza- és kukoricadarával
A búzadarát és a kukoricadarát senkinek sem kell bemutatni, 1-1 zacskó biztosan megtalálható belőlük a legtöbb konyhában vagy kamrapolcon.


Kezdd egészségesen az új évet!
Új év, új kezdet. Az óesztendő végén sokan tesznek fogadalmat: január elsejétől egészségesebben, tudatosabban fognak táplálkozni.


Szilveszteri partifalatok – főszerepben a sós sütik
Az idei szilveszter minden bizonnyal csendesebben fog telni, legtöbbünk otthon fogja tölteni majd 2020 utolsó estéjét.


Dió, mák, narancs, az ünnep ízei
Valamennyi ünnepünknek megvannak a maga meghatározó szokásai, illatai, ételei és igen, süteményei is.


Finomságok karácsonyra – idén kerüljön gasztroajándék a fa alá!
A gasztroajándékok jöttek, láttak és győztek, az utóbbi években óriási divattá vált saját készítésű házi finomságokat ajándékozni szülinapra, húsvétra és persze karácsonyra.


Süssünk tematikus tortákat! Inspirációk az ünnepekre
Egyedi tematikával a hagyományos tortáink egészen különlegessé válhatnak. Sőt! Egyben nagyszerű karácsonyi torták is lehetnek. Olyan finomságok, amelyek annyira jól néznek ki, hogy szinte bűn megenni őket.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?