Narancsos-fahéjas szilva-alma dzsem
Hozzávalók
800 g szilva (előkészítve mérjük le)
450 g alma (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk. A szilvát felezzük, kimagozzuk és kisebb kockákra vágjuk, 800 grammot kimérünk belőle, majd a felét pépesítjük. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, és 450 grammot kimérünk belőle. A felét feldaraboljuk, majd pépesítjük, a többit egészen apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral, a narancshéjjal és a fahéjjal elkeverjük, majd a gyümölcsökhöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
A fahéjas-narancsos ízvilágú dzsemet őszies pitékhez vagy karácsonyi süteményekhez, például linzer töltéséhez is felhasználhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Narancsos-fahéjas szilva-alma dzsem
Hozzávalók
kb.7-8 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
800 g szilva (előkészítve mérjük le)
450 g alma (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
350 g cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk. A szilvát felezzük, kimagozzuk és kisebb kockákra vágjuk, 800 grammot kimérünk belőle, majd a felét pépesítjük. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, és 450 grammot kimérünk belőle. A felét feldaraboljuk, majd pépesítjük, a többit egészen apró kockákra vágjuk.
Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral, a narancshéjjal és a fahéjjal elkeverjük, majd a gyümölcsökhöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tipp:
A fahéjas-narancsos ízvilágú dzsemet őszies pitékhez vagy karácsonyi süteményekhez, például linzer töltéséhez is felhasználhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?