Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancszselé

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Narancszselé

1 liter 100%-os narancslé (jó minőségű, nem szűrt)
350 g cukor
1 evőkanál citromlé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kimérjük a cukrot. Átöblítjük a dunsztos üveget és előkészítjük.

Elkészítés

A narancslevet és az egy kanál citromlevet összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet majd felforraljuk, mikor már zubog, onnantól 3 percig főzzük. Mikor letelt az idő az üvegek mellé tesszük és merőkanál segítségével minden üveg aljába öntünk kb. 1cm magasságig a forró narancsléből (ezt azért kell, hogy az üveg bírja a hőt) Majd az összest teletöltjük, jól lezárjuk, és kb. 5 perc elteltével megfordítjuk, hogy vákuumot kapjon. Kihűlés után hűtőben tároljuk.

Tálalás

5 üveg kb. 300 ml-es

Tárolás

Hűtőben.
Narancszselé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!