Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Négerkocka

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Négerkocka

6 db tojássárgája
15 dkg margarin
25 dkg cukor
1 tk. szódabikarbóna
2 dl tej
25 dkg liszt

Rétegek közé:

40 dkg pikáns lekvár

Hab:

6 db tojásfehérje
25 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a szódabikarbónával és a kakaóval. A tojássárgájára szórd rá a lisztes keveréket, majd öntsd hozzá a tejet, fakanállal óvatosan dolgozd össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg. A megsült piskótát kis ideig hagyd hűlni, majd vágd két részre, kend meg lekvárral és tapaszd össze.
A tojásfehérjékből készíts kemény habot gőz fölött, majd add hozzá a cukrot, és óvatosan keverd el benne, hogy ne törjön össze a hab.
Ha kész, oszlasd el a habot a sütemény tetején.
Négerkocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!