Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olasz Almatorta (Torta di mele)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

55 dkg alma ( tisztìtva, kockàra vàgva)
20 dkg liszt
2 tojàs
15 dkg cukor
1 dl tej
1 csipet só
2 dkg szeletelt mandula vagy fenyőmag
1 ek vaj
1 ek citromlè
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta elkèszítèse

Kb. 3-4 nagyobb almàt meghàmozunk , maghàzukat kiszedjük.
Felkockàzzuk. 50-60 dkg lesz szüksèg.
Meglocsoljuk citromlèvel.

Tèszta

A tojàst a cukorral habosra keverjük , majd hozzàadjuk a lisztet sütőport sót tejet ès simàra keverjük. Vègül beleforgatjuk az almakockàt.
24-26 cm tortaformàt vagy kuglóf formàt kivajazunk, kilisztezünk.
Beleöntjük a tèsztàt a tetejèt megszórjuk mandulàval. Ha kuglóf formàba sütjük a mandula az aljàra kerül majd rà a tèszta.
180 fokon 45-50 percig sütjük.
Olasz Almatorta (Torta di mele) Olasz Almatorta (Torta di mele) Olasz Almatorta (Torta di mele) Olasz Almatorta (Torta di mele)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!