Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olasz Almatorta (Torta di mele)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

55 dkg alma ( tisztìtva, kockàra vàgva)
20 dkg liszt
2 tojàs
15 dkg cukor
1 dl tej
1 csipet só
2 dkg szeletelt mandula vagy fenyőmag
1 ek vaj
1 ek citromlè
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta elkèszítèse

Kb. 3-4 nagyobb almàt meghàmozunk , maghàzukat kiszedjük.
Felkockàzzuk. 50-60 dkg lesz szüksèg.
Meglocsoljuk citromlèvel.

Tèszta

A tojàst a cukorral habosra keverjük , majd hozzàadjuk a lisztet sütőport sót tejet ès simàra keverjük. Vègül beleforgatjuk az almakockàt.
24-26 cm tortaformàt vagy kuglóf formàt kivajazunk, kilisztezünk.
Beleöntjük a tèsztàt a tetejèt megszórjuk mandulàval. Ha kuglóf formàba sütjük a mandula az aljàra kerül majd rà a tèszta.
180 fokon 45-50 percig sütjük.
Olasz Almatorta (Torta di mele) Olasz Almatorta (Torta di mele) Olasz Almatorta (Torta di mele) Olasz Almatorta (Torta di mele)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
76 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!