Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ordás bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojássárga
2 dl langyos tej
3 ek cukor

Töltelék:

50 dkg orda
15 dkg cukor
1 tojás
apróra vágott friss kapor(1 kötés)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Az ordát kikavarjuk a cukorral, tojással és a kaporral.
A tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk. Négyzeteket vágunk, aminek a közepébe rakjuk az ordát. Összehajtogatjuk és forró lerben (sütőben) készre sütjük.
Erdélyben szokás pünkösdkor ordás tésztát készíteni.

Alternatív elkészítés

ÁLDOTT PUNKÖSDI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN SÜTI BARÁTNAK.
Ordás bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
57 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!