Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ordás bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojássárga
2 dl langyos tej
3 ek cukor

Töltelék:

50 dkg orda
15 dkg cukor
1 tojás
apróra vágott friss kapor(1 kötés)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Az ordát kikavarjuk a cukorral, tojással és a kaporral.
A tésztát fél centiméter vastagra nyújtjuk. Négyzeteket vágunk, aminek a közepébe rakjuk az ordát. Összehajtogatjuk és forró lerben (sütőben) készre sütjük.
Erdélyben szokás pünkösdkor ordás tésztát készíteni.

Alternatív elkészítés

ÁLDOTT PUNKÖSDI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN SÜTI BARÁTNAK.
Ordás bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!