Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsinta eperöntettel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Palacsinta eperöntettel

500 ml tej
2 db tojás
csipetnyi só
200 g finomliszt
Olaj a sütéshez

Az öntethez:

500 g eper
100 g porcukor
2 ek. burgonyakeményítő
400 g eperfagylalt vagy epres jégkrém
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tejet és a tojásokat verjük fel sóval. Fokozatosan adjuk hozzá a finomlisztet is, aztán dolgozzuk sima, híg tésztává. Pihentessük kb. 30 percig. Egy olajjal kikent serpenyőt forrósítsunk fel, és merőkanállal öntsünk bele egy kevés tésztát. A palacsinta mindkét oldalát süssük aranybarnára, majd ugyanígy készítsünk 9 darabot.
2. Az öntethez öblítsük le, vágjuk kis darabokra, és keverjük el a cukorral az epret. Egy kicsit hagyjuk állni. Közben a keményítőt 100 ml vízzel dolgozzuk simára. Az epret melegítsük meg, öntsük hozzá a keményítős vizet, és forraljuk kb. 1 percig. A palacsintából hajtogassunk kis zsákokat, és töltsük meg azokat a fagyival. Tálaláskor öntsük le a forró eperszósszal.

Tálalás

10 darab
Palacsinta eperöntettel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
39 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!