
Palermo szelet


Hozzávalók
a tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Sütőpapírral bélelt 25 x 35 cm tepsibe tesszük, majdnem készre sütjük, 180 fokon kb.20-25 perc
Közben elkészítjük a krémet: a diót és a mogyorót kicsit megpirítjuk, majd ledaráljuk.
A tejben feloldjuk a cukrot, összekeverjük a darált dióval és mogyoróval.
A majdnem készre sült tésztát megkenjük baracklekvárral, eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
Visszatesszük a sütőbe, készre sütjük. 180 fokon, amíg a habnak szép színe lesz.
Tálalás
Alternatív elkészítés


Palermo szelet
Hozzávalók
a tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Sütőpapírral bélelt 25 x 35 cm tepsibe tesszük, majdnem készre sütjük, 180 fokon kb.20-25 perc
Közben elkészítjük a krémet: a diót és a mogyorót kicsit megpirítjuk, majd ledaráljuk.
A tejben feloldjuk a cukrot, összekeverjük a darált dióval és mogyoróval.
A majdnem készre sült tésztát megkenjük baracklekvárral, eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
Visszatesszük a sütőbe, készre sütjük. 180 fokon, amíg a habnak szép színe lesz.
Tálalás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?