Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palermo szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

a tésztához:

6 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg vaj
25 dkg liszt
5-6 evőkanál tej

A krémhez:

20 dkg dió és mogyoró vegyesen
3 evőkanál cukor
kevés tej
baracklekvár

A tetejére:

6 tojásfehérje
20 dkg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a vajjal, belekeverjük a sütőporos lisztet és a tejet.
Sütőpapírral bélelt 25 x 35 cm tepsibe tesszük, majdnem készre sütjük, 180 fokon kb.20-25 perc
Közben elkészítjük a krémet: a diót és a mogyorót kicsit megpirítjuk, majd ledaráljuk.
A tejben feloldjuk a cukrot, összekeverjük a darált dióval és mogyoróval.
A majdnem készre sült tésztát megkenjük baracklekvárral, eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
Visszatesszük a sütőbe, készre sütjük. 180 fokon, amíg a habnak szép színe lesz.

Tálalás

Nagyon finom 3-4 napig is friss marad, ha addig el nem fogy.

Alternatív elkészítés

Kiváló vendégváró sütemény!
Palermo szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!