Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Crème brûlée

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Crème brûlée-hez:

5 darab tojássárgája (M-es)
200 ml habtejszín
150 ml tej
40 g cukor

Karamellizáláshoz:

kb. 20 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vaníliarudat hosszában elfelezzük, és kikaparjuk a belsejét. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 120 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A tojássárgáját, a tejszínt, a tejet és a cukrot keverőtálban habverővel összekeverjük. A keveréket átszűrjük. A folyadékot jól összekeverjük a kikapart vaníliával, és kb. 4 szuflé formába vagy timbale formába (egyenként kb. 125 ml) adagoljuk. A tálkákat magasfalú tepsibe tesszük, amit forró vízzel a tálkák kb. feléig feltöltünk. A tepsit óvatosan a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 70-75 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A krémet kivesszük a vízfürdőből, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Karamellizálás:
Tálalás előtt a krémet megszórjuk cukorral, és szakácsfáklyával karamellizáljuk.

Tipp:

A karamellizáláshoz használhatunk porcukrot is; így a Crème brûlée egy különlegesen lágyan roppanós kérget kap.
A Crème brûlée klasszikus pohárkrém desszert, ami akkor a legfinomabb, ha igazi vaníliát hazsnálunk az elkészítéséhez.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!