
Páránfőtt avagy "gőzgombóc"


Hozzávalók
Kelt tészta:
Belsejébe:
Tetejére:
Elkészítés
Kelt tészta
2. A lágy tésztát addig kell dagasztani, míg el nem válik a kezünktől. (minél levegősebb, annál jobb!)
3. Hintsük meg a tészta tetejét egy kis liszttel, terítsünk rá egy konyharuhát, majd hagyjuk kelni 1 órát.
4. Ha megkelt, a belisztezett nyújtódeszkára helyezzük és kb. 1cm vastagságúra nyújtjuk.
5. Vágjuk fel négyzet alakúra a tésztát, majd tegyünk egy-egy kis kanál lekvárt a közepére, végül csomagoljuk össze batyuszerűen.
/Tipp: lekvár helyett nyugodtan lehet pl. diótölteléket vagy nutellát használni./
Gőzölés
/Tipp: Használjunk egy nagyobb befőttes gumit vagy egy madzagot amivel odaerősíthetjük a konyharuhát./
2. Ráhelyezzük a kis gombócokat, lefedjük egy másik edénnyel, majd 10-15 percig hagyjuk a gőzben.
3. Ez idő alatt egy kis fazékban vajat olvasztunk, melyben a kész gombóckákat majd megforgatjuk.
4. Cukros-diós keverékben meghempergetjük a gombócokat és melegen vagy akár hidegen is fogyaszthatjuk.
/Tipp: Dió helyett mákot is használhatunk, azzal is nagyon finom!)
Jó étvágyat! :)


Páránfőtt avagy "gőzgombóc"
Hozzávalók
Kelt tészta:
Belsejébe:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Kelt tészta
2. A lágy tésztát addig kell dagasztani, míg el nem válik a kezünktől. (minél levegősebb, annál jobb!)
3. Hintsük meg a tészta tetejét egy kis liszttel, terítsünk rá egy konyharuhát, majd hagyjuk kelni 1 órát.
4. Ha megkelt, a belisztezett nyújtódeszkára helyezzük és kb. 1cm vastagságúra nyújtjuk.
5. Vágjuk fel négyzet alakúra a tésztát, majd tegyünk egy-egy kis kanál lekvárt a közepére, végül csomagoljuk össze batyuszerűen.
/Tipp: lekvár helyett nyugodtan lehet pl. diótölteléket vagy nutellát használni./
Gőzölés
/Tipp: Használjunk egy nagyobb befőttes gumit vagy egy madzagot amivel odaerősíthetjük a konyharuhát./
2. Ráhelyezzük a kis gombócokat, lefedjük egy másik edénnyel, majd 10-15 percig hagyjuk a gőzben.
3. Ez idő alatt egy kis fazékban vajat olvasztunk, melyben a kész gombóckákat majd megforgatjuk.
4. Cukros-diós keverékben meghempergetjük a gombócokat és melegen vagy akár hidegen is fogyaszthatjuk.
/Tipp: Dió helyett mákot is használhatunk, azzal is nagyon finom!)
Jó étvágyat! :)

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?