Páránfőtt avagy "gőzgombóc"
Hozzávalók
Kelt tészta:
Belsejébe:
Tetejére:
Elkészítés
Kelt tészta
2. A lágy tésztát addig kell dagasztani, míg el nem válik a kezünktől. (minél levegősebb, annál jobb!)
3. Hintsük meg a tészta tetejét egy kis liszttel, terítsünk rá egy konyharuhát, majd hagyjuk kelni 1 órát.
4. Ha megkelt, a belisztezett nyújtódeszkára helyezzük és kb. 1cm vastagságúra nyújtjuk.
5. Vágjuk fel négyzet alakúra a tésztát, majd tegyünk egy-egy kis kanál lekvárt a közepére, végül csomagoljuk össze batyuszerűen.
/Tipp: lekvár helyett nyugodtan lehet pl. diótölteléket vagy nutellát használni./
Gőzölés
/Tipp: Használjunk egy nagyobb befőttes gumit vagy egy madzagot amivel odaerősíthetjük a konyharuhát./
2. Ráhelyezzük a kis gombócokat, lefedjük egy másik edénnyel, majd 10-15 percig hagyjuk a gőzben.
3. Ez idő alatt egy kis fazékban vajat olvasztunk, melyben a kész gombóckákat majd megforgatjuk.
4. Cukros-diós keverékben meghempergetjük a gombócokat és melegen vagy akár hidegen is fogyaszthatjuk.
/Tipp: Dió helyett mákot is használhatunk, azzal is nagyon finom!)
Jó étvágyat! :)
Páránfőtt avagy "gőzgombóc"
Hozzávalók
Kelt tészta:
Belsejébe:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Kelt tészta
2. A lágy tésztát addig kell dagasztani, míg el nem válik a kezünktől. (minél levegősebb, annál jobb!)
3. Hintsük meg a tészta tetejét egy kis liszttel, terítsünk rá egy konyharuhát, majd hagyjuk kelni 1 órát.
4. Ha megkelt, a belisztezett nyújtódeszkára helyezzük és kb. 1cm vastagságúra nyújtjuk.
5. Vágjuk fel négyzet alakúra a tésztát, majd tegyünk egy-egy kis kanál lekvárt a közepére, végül csomagoljuk össze batyuszerűen.
/Tipp: lekvár helyett nyugodtan lehet pl. diótölteléket vagy nutellát használni./
Gőzölés
/Tipp: Használjunk egy nagyobb befőttes gumit vagy egy madzagot amivel odaerősíthetjük a konyharuhát./
2. Ráhelyezzük a kis gombócokat, lefedjük egy másik edénnyel, majd 10-15 percig hagyjuk a gőzben.
3. Ez idő alatt egy kis fazékban vajat olvasztunk, melyben a kész gombóckákat majd megforgatjuk.
4. Cukros-diós keverékben meghempergetjük a gombócokat és melegen vagy akár hidegen is fogyaszthatjuk.
/Tipp: Dió helyett mákot is használhatunk, azzal is nagyon finom!)
Jó étvágyat! :)
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?