Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Páránfőtt avagy "gőzgombóc"

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kelt tészta:

40 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
3 dl tej
3 dkg felfuttatott élesztő
kristálycukor
csipet só

Belsejébe:

lekvár/dió/nutella

Tetejére:

15 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dkg dió vagy mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Kelt tészta

1. A lisztet szitáljuk át, majd a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót alaposan összedolgozzuk.
2. A lágy tésztát addig kell dagasztani, míg el nem válik a kezünktől. (minél levegősebb, annál jobb!)
3. Hintsük meg a tészta tetejét egy kis liszttel, terítsünk rá egy konyharuhát, majd hagyjuk kelni 1 órát.
4. Ha megkelt, a belisztezett nyújtódeszkára helyezzük és kb. 1cm vastagságúra nyújtjuk.
5. Vágjuk fel négyzet alakúra a tésztát, majd tegyünk egy-egy kis kanál lekvárt a közepére, végül csomagoljuk össze batyuszerűen.
/Tipp: lekvár helyett nyugodtan lehet pl. diótölteléket vagy nutellát használni./

Gőzölés

1. Egy nagy lábost teleengedünk vízzel és az edény száját befedjük egy konyharuhával.
/Tipp: Használjunk egy nagyobb befőttes gumit vagy egy madzagot amivel odaerősíthetjük a konyharuhát./
2. Ráhelyezzük a kis gombócokat, lefedjük egy másik edénnyel, majd 10-15 percig hagyjuk a gőzben.
3. Ez idő alatt egy kis fazékban vajat olvasztunk, melyben a kész gombóckákat majd megforgatjuk.
4. Cukros-diós keverékben meghempergetjük a gombócokat és melegen vagy akár hidegen is fogyaszthatjuk.
/Tipp: Dió helyett mákot is használhatunk, azzal is nagyon finom!)

Jó étvágyat! :)
Páránfőtt avagy "gőzgombóc"

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!