Pillangós muffin
Hozzávalók
Tésztához:
Citromos krémhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A muffin papírokat 3/4-ed részig megtöltjük tésztával. Előmelegített sütőben 180 C fokon 15 percig sütjük, amíg a tészta nyomásra már rugalmasnak tűnik. Megvárjuk míg kihűl.
A citromos krémhez először habosra keverjük a vajat, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd a citrom reszelt héját és a citromlevet és alaposan összekeverjük.
A kihűlt muffinoknak levágjuk a tetejét, majd a levágott tetejüket félbevágjuk.
A vajas krémet eloszlatjuk a muffinokon, majd rájuk illesztjük a két fél tetőt, mintha szárnyak lennének. Porcukorral meghintjük a muffinokat a végén.
Tálalás
Pillangós muffin
Hozzávalók
Tésztához:
Citromos krémhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A muffin papírokat 3/4-ed részig megtöltjük tésztával. Előmelegített sütőben 180 C fokon 15 percig sütjük, amíg a tészta nyomásra már rugalmasnak tűnik. Megvárjuk míg kihűl.
A citromos krémhez először habosra keverjük a vajat, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, majd a citrom reszelt héját és a citromlevet és alaposan összekeverjük.
A kihűlt muffinoknak levágjuk a tetejét, majd a levágott tetejüket félbevágjuk.
A vajas krémet eloszlatjuk a muffinokon, majd rájuk illesztjük a két fél tetőt, mintha szárnyak lennének. Porcukorral meghintjük a muffinokat a végén.
Tálalás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?