Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piskótatekercses meggytorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt
2 ek. rum
3 evőkanál olaj

Kenéshez:

meggylekvár

Túrókrém:

25 dkg mascarpone
25 dkg túró
250 ml tejszín habbá verve
1 nagypohár 20 %-os tejföl (450 g)
reszelt citromhéj
1 tk. vanília kivonat
cukor (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra keverem a robotgéppel, beleöntöm az olajat, rumot, majd fakanállal belekeverem a lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (29 X 40 cm) simítom és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütöm. Kiveszem, egy konyharuhára fordítom, lehúzom a sütőpapírt róla, és még melegen megkenem meggylekvárral, feltekerem és félreteszem hűlni.
Meggy:
60-70 dkg meggyet kis cukorral, citromhéjjal, őrölt fahéjjal 1,5 dl vízben felteszek főni. 2 ek. étkezési keményítőt elkeverek fél dl hideg vízben, ezt a meggyhez öntöm, besűrítem. Ezt is félreteszem hűlni.
A mascarponét, túrót, tejfölt az ízesítőkkel és cukorral összekeverem, utoljára megy bele óvatosan a tejszínhab. A zselatint egy kis lábosban 4 ek. vízben feloldom, óvatosan melegítve, majd levéve a tűzről hozzákeverek kanalanként 5 evőkanálnyit a túrókrémből.
A többi krémhez adom, gyorsan összekeverve a robotgép habverőjével.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelek egy sütőpapír koronggal (ezzel könnyen ki lehet csúsztatni majd a tálra a kész tortát), a piskótatekercsből 1 cm-es szeleteket vágok, ezekkel kirakom a forma oldalát és alját.
A krém felét beleöntöm, erre a meggy fele ide-oda csurgatva, majd a krém másik fele, tetejére pedig a maradék meggy. Egy éjszakára hűtőbe teszem, másnap a karima levétele után ügyesen tálra csúsztatom.
A mascarpone helyett olcsóbb, és ebben az esetben ízben sem zavaró megoldás, ha egy 450 g-os 20%-os tejfölt egy vékony szövésű vászonkendőbe kötve felakasztok, és kicsurgatok. Ez pár óra alatt megtörténik a konyhaasztalon egy jó mély fazék fölött, a visszamaradó sűrű krém kb. 25 dkg lesz. Ahol a savanykás íz nem zavaró, én ezzel váltom ki a mascarponét.

Tálalás

16 szelet
Piskótatekercses meggytorta Piskótatekercses meggytorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!