Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pisztáciás keksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pisztáciás keksz

14 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg pisztácia (tisztított, darált)
9 dkg margarin (bio)
7 dkg édesítő (nyírfacukor, stívia)
1/2 rúd vanília (kikapart magja)
2 ek. növényi tej (rizs,zab, szója)
lekvár az összeragasztáshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A pisztáciát megdaráljuk (nem baj, ha sós) és habosra keverjük a margarinnal és az édesítővel, majd hozzádolgozzuk a lisztet, amit előzőleg elkeverünk a vaníliával és a sütőporral. Ha túl kemény a tészta adhatunk hozzá 1-2 ek. tejet. Majd fóliába csomagolva hűtőben fél órát pihentetjük.
A tésztát lisztezett lapon fél cm vastagra kinyújtjuk, és kerek szaggatóval kiszúrjuk a kekszeket, majd tepsire rakva 170 'C-on 10-15 percig sütjük.
Eperlekvárral megkenve, párban összeragasztjuk.

Tálalás

15 db

Alternatív elkészítés

Én az ajándék smile kiszúróval készítettem.
Pisztáciás keksz Pisztáciás keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!