
Pizzacsiga


Hozzávalók
Pizza tészta:
Töltelék:
Szósz:
Elkészítés
Elkészítés
Kimérjük a fél kiló lisztet, közepébe mélyedés készítünk, és a mélyedésbe sót szórunk. Ide kerül a felfuttatott élesztő, olaj. Egyneművé gyúrjuk a tésztát.
Szükséges mennyiségű langyos vizet adagolunk hozzá, amíg összeáll a tészta. Szinte nem is kell keleszteni, mert amíg elkészül a töltelék, megkel a tészta.
A töltelékhez a sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük.
A pizza tésztát téglalap alakúra nyújtjuk lisztezett deszkán, megkenjük tejföllel, ízlés szerint sózhatjuk, rászórjuk a sonkát és a sajtot. Feltekerjük, mint a beiglit, és 5 cm vastagra felszeleteljük. Olajozott tepsibe rakjuk, de ne nagyon szorosan, mert még kel sütés közben és 180-200 fokos sütőben készre sütjük. Amikor kész van, különböző szósszal kínáljuk.
Alternatív elkészítés


Pizzacsiga
Hozzávalók
Pizza tészta:
Töltelék:
Szósz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kimérjük a fél kiló lisztet, közepébe mélyedés készítünk, és a mélyedésbe sót szórunk. Ide kerül a felfuttatott élesztő, olaj. Egyneművé gyúrjuk a tésztát.
Szükséges mennyiségű langyos vizet adagolunk hozzá, amíg összeáll a tészta. Szinte nem is kell keleszteni, mert amíg elkészül a töltelék, megkel a tészta.
A töltelékhez a sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük.
A pizza tésztát téglalap alakúra nyújtjuk lisztezett deszkán, megkenjük tejföllel, ízlés szerint sózhatjuk, rászórjuk a sonkát és a sajtot. Feltekerjük, mint a beiglit, és 5 cm vastagra felszeleteljük. Olajozott tepsibe rakjuk, de ne nagyon szorosan, mert még kel sütés közben és 180-200 fokos sütőben készre sütjük. Amikor kész van, különböző szósszal kínáljuk.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?