Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzacsiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pizza tészta:

fél kg liszt
egy kocka élesztő fele
1 dl langyos tej
cukor
csipet só
2 evőkanál olaj
2-3 dl langyos víz

Töltelék:

2 doboz tejföl /175g/
25 dkg sonka
10-15 dkg reszelt sajt

Szósz:

1 doboz tejföl
2-3 fej fokhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Langyos tejbe cukrot teszünk, és ebbe morzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
Kimérjük a fél kiló lisztet, közepébe mélyedés készítünk, és a mélyedésbe sót szórunk. Ide kerül a felfuttatott élesztő, olaj. Egyneművé gyúrjuk a tésztát.
Szükséges mennyiségű langyos vizet adagolunk hozzá, amíg összeáll a tészta. Szinte nem is kell keleszteni, mert amíg elkészül a töltelék, megkel a tészta.
A töltelékhez a sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük.
A pizza tésztát téglalap alakúra nyújtjuk lisztezett deszkán, megkenjük tejföllel, ízlés szerint sózhatjuk, rászórjuk a sonkát és a sajtot. Feltekerjük, mint a beiglit, és 5 cm vastagra felszeleteljük. Olajozott tepsibe rakjuk, de ne nagyon szorosan, mert még kel sütés közben és 180-200 fokos sütőben készre sütjük. Amikor kész van, különböző szósszal kínáljuk.

Alternatív elkészítés

Lehet csípős szószt is adni hozzá. Ketchupba erős paprikát keverünk.
Pizzacsiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!