Pizzakenyér
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 5 percig, amíg sima tészta lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Felét:
Keverjük össze a vizet, az étolajat, a sót és az apróra vágott fűszernövényeket. Mossuk meg a cseresznyeparadicsomokat. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át egyszer röviden a pizzakenyér tésztáját. Ezután közvetlenül a tepsiben 1 cm vékonyra, ovális (kb. 32 x 22 cm) tésztává sodorjuk. Az ujjainkkal vagy egy fakanál nyelével egyenletesen készítsünk lyukakat a pizzakenyér tésztájába.
Kenjük meg a tésztát az olajkeverékkel, és enyhén nyomkodjuk bele a paradicsomokat a lyukakba. Szórjuk meg reszelt mozzarellával, majd hagyjuk a pizzakenyeret még kb. 15 percig pihenni. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzakenyeret.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzakenyeret a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, kissé hűlni hagyjuk, majd langyosan tálaljuk.
Pizzakenyér
Hozzávalók
kb. 10 adag elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 5 percig, amíg sima tészta lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Felét:
Keverjük össze a vizet, az étolajat, a sót és az apróra vágott fűszernövényeket. Mossuk meg a cseresznyeparadicsomokat. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át egyszer röviden a pizzakenyér tésztáját. Ezután közvetlenül a tepsiben 1 cm vékonyra, ovális (kb. 32 x 22 cm) tésztává sodorjuk. Az ujjainkkal vagy egy fakanál nyelével egyenletesen készítsünk lyukakat a pizzakenyér tésztájába.
Kenjük meg a tésztát az olajkeverékkel, és enyhén nyomkodjuk bele a paradicsomokat a lyukakba. Szórjuk meg reszelt mozzarellával, majd hagyjuk a pizzakenyeret még kb. 15 percig pihenni. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzakenyeret.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzakenyeret a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, kissé hűlni hagyjuk, majd langyosan tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?