Pizzakenyér
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
1 ½ teáskanál só
300 ml langyos víz
3 teáskanál étolaj, pl. olívaolaj
Feltéthez:
1 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
½ teáskanál só
1 teáskanál apróra vágott rozmaring
1 teáskanál apróra vágott zsálya
250 g cseresznye paradicsom
30 g reszelt mozzarella
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 5 percig, amíg sima tészta lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Felét:
Keverjük össze a vizet, az étolajat, a sót és az apróra vágott fűszernövényeket. Mossuk meg a cseresznyeparadicsomokat. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át egyszer röviden a pizzakenyér tésztáját. Ezután közvetlenül a tepsiben 1 cm vékonyra, ovális (kb. 32 x 22 cm) tésztává sodorjuk. Az ujjainkkal vagy egy fakanál nyelével egyenletesen készítsünk lyukakat a pizzakenyér tésztájába.
Kenjük meg a tésztát az olajkeverékkel, és enyhén nyomkodjuk bele a paradicsomokat a lyukakba. Szórjuk meg reszelt mozzarellával, majd hagyjuk a pizzakenyeret még kb. 15 percig pihenni. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzakenyeret.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzakenyeret a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, kissé hűlni hagyjuk, majd langyosan tálaljuk.
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 5 percig, amíg sima tészta lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Felét:
Keverjük össze a vizet, az étolajat, a sót és az apróra vágott fűszernövényeket. Mossuk meg a cseresznyeparadicsomokat. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át egyszer röviden a pizzakenyér tésztáját. Ezután közvetlenül a tepsiben 1 cm vékonyra, ovális (kb. 32 x 22 cm) tésztává sodorjuk. Az ujjainkkal vagy egy fakanál nyelével egyenletesen készítsünk lyukakat a pizzakenyér tésztájába.
Kenjük meg a tésztát az olajkeverékkel, és enyhén nyomkodjuk bele a paradicsomokat a lyukakba. Szórjuk meg reszelt mozzarellával, majd hagyjuk a pizzakenyeret még kb. 15 percig pihenni. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzakenyeret.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzakenyeret a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, kissé hűlni hagyjuk, majd langyosan tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Pizzakenyér
Hozzávalók
kb. 10 adag elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 ½ teáskanál só
300 ml langyos víz
3 teáskanál étolaj, pl. olívaolaj
Feltéthez:
1 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
½ teáskanál só
1 teáskanál apróra vágott rozmaring
1 teáskanál apróra vágott zsálya
250 g cseresznye paradicsom
30 g reszelt mozzarella
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 5 percig, amíg sima tészta lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Felét:
Keverjük össze a vizet, az étolajat, a sót és az apróra vágott fűszernövényeket. Mossuk meg a cseresznyeparadicsomokat. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át egyszer röviden a pizzakenyér tésztáját. Ezután közvetlenül a tepsiben 1 cm vékonyra, ovális (kb. 32 x 22 cm) tésztává sodorjuk. Az ujjainkkal vagy egy fakanál nyelével egyenletesen készítsünk lyukakat a pizzakenyér tésztájába.
Kenjük meg a tésztát az olajkeverékkel, és enyhén nyomkodjuk bele a paradicsomokat a lyukakba. Szórjuk meg reszelt mozzarellával, majd hagyjuk a pizzakenyeret még kb. 15 percig pihenni. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzakenyeret.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzakenyeret a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, kissé hűlni hagyjuk, majd langyosan tálaljuk.
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 5 percig, amíg sima tészta lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni, amíg láthatóan megnő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Felét:
Keverjük össze a vizet, az étolajat, a sót és az apróra vágott fűszernövényeket. Mossuk meg a cseresznyeparadicsomokat. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Formázás:
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át egyszer röviden a pizzakenyér tésztáját. Ezután közvetlenül a tepsiben 1 cm vékonyra, ovális (kb. 32 x 22 cm) tésztává sodorjuk. Az ujjainkkal vagy egy fakanál nyelével egyenletesen készítsünk lyukakat a pizzakenyér tésztájába.
Kenjük meg a tésztát az olajkeverékkel, és enyhén nyomkodjuk bele a paradicsomokat a lyukakba. Szórjuk meg reszelt mozzarellával, majd hagyjuk a pizzakenyeret még kb. 15 percig pihenni. Tegyük a tepsit a sütő alsó részébe és süssük meg a pizzakenyeret.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pizzakenyeret a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, kissé hűlni hagyjuk, majd langyosan tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?