Pizzás csavart rudak
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
1 evőkanál napraforgó- vagy olívaolaj
2 kisebb gerezd fokhagyma
140 g sűrített paradicsom (28-30%-os)
3-4 evőkanál víz
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
kevés só
100 g trappista sajt
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Elkészítés
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, ezután a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük vagy lereszeljük, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Az olajat felmelegítjük egy kis lábasban, majd a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a sűrített paradicsomot, simára keverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a morzsolt fűszereket, és ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve 6-8 percet főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a paradicsomszósszal úgy, hogy az alsó hosszabbik oldala mentén egy kb. fél cm-es sávot üresen hagyunk, ezután egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, és óvatosan a szószba simítjuk. A felső hosszabbik oldalánál fogva a tésztát félbehajtjuk, és kb. 2,5-3 cm-es csíkokat vágunk belőle. A csíkok két végét megfogjuk, és ellentétes irányban 2-3-at tekerünk rajtuk. A rudakat az előkészített tepsibe fektetjük, és a tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzás rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült pizzás rudakat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Az olajat felmelegítjük egy kis lábasban, majd a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a sűrített paradicsomot, simára keverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a morzsolt fűszereket, és ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve 6-8 percet főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a paradicsomszósszal úgy, hogy az alsó hosszabbik oldala mentén egy kb. fél cm-es sávot üresen hagyunk, ezután egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, és óvatosan a szószba simítjuk. A felső hosszabbik oldalánál fogva a tésztát félbehajtjuk, és kb. 2,5-3 cm-es csíkokat vágunk belőle. A csíkok két végét megfogjuk, és ellentétes irányban 2-3-at tekerünk rajtuk. A rudakat az előkészített tepsibe fektetjük, és a tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzás rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült pizzás rudakat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A paradicsomszószba ízlés szerint tehetünk kevés cukrot.
A pizzás rudak tetejét sütés előtt megszórhatjuk szezámmaggal.
A pizzás rudak tetejét sütés előtt megszórhatjuk szezámmaggal.
Kedvencnek jelölöm
Pizzás csavart rudak
Hozzávalók
kb. 14-16 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
1 evőkanál napraforgó- vagy olívaolaj
2 kisebb gerezd fokhagyma
140 g sűrített paradicsom (28-30%-os)
3-4 evőkanál víz
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
kevés só
100 g trappista sajt
Kenéshez:
1 darab tojás (M-es)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk, ezután a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A fokhagymát megpucoljuk, fokhagymanyomón áttörjük vagy lereszeljük, a sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Az olajat felmelegítjük egy kis lábasban, majd a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a sűrített paradicsomot, simára keverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a morzsolt fűszereket, és ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve 6-8 percet főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a paradicsomszósszal úgy, hogy az alsó hosszabbik oldala mentén egy kb. fél cm-es sávot üresen hagyunk, ezután egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, és óvatosan a szószba simítjuk. A felső hosszabbik oldalánál fogva a tésztát félbehajtjuk, és kb. 2,5-3 cm-es csíkokat vágunk belőle. A csíkok két végét megfogjuk, és ellentétes irányban 2-3-at tekerünk rajtuk. A rudakat az előkészített tepsibe fektetjük, és a tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzás rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült pizzás rudakat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Az olajat felmelegítjük egy kis lábasban, majd a fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Rátesszük a sűrített paradicsomot, simára keverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a morzsolt fűszereket, és ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön, kevergetve 6-8 percet főzzük, ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a paradicsomszósszal úgy, hogy az alsó hosszabbik oldala mentén egy kb. fél cm-es sávot üresen hagyunk, ezután egyenletesen megszórjuk a reszelt sajttal, és óvatosan a szószba simítjuk. A felső hosszabbik oldalánál fogva a tésztát félbehajtjuk, és kb. 2,5-3 cm-es csíkokat vágunk belőle. A csíkok két végét megfogjuk, és ellentétes irányban 2-3-at tekerünk rajtuk. A rudakat az előkészített tepsibe fektetjük, és a tetejüket megkenjük a felvert, kevés vízzel hígított tojással. A tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a pizzás rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az elkészült pizzás rudakat tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tippek:
A paradicsomszószba ízlés szerint tehetünk kevés cukrot.
A pizzás rudak tetejét sütés előtt megszórhatjuk szezámmaggal.
A pizzás rudak tetejét sütés előtt megszórhatjuk szezámmaggal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?