Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Popcorn-torta virággal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

tortatál
sütőpapír

Töltelékhez:

500 ml tej
70 g cukor
kb. 500 g vegyes bogyós gyümölcs
1 friss füge
1 érett őszibarack
200 ml hideg habtejszín

Tortalaphoz:

étolaj, pl. napraforgóolaj
125 g pattogtatni való kukorica
2 evőkanál cukor
150 g Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium (másfél tasak)

Díszítéshez:

1 friss füge
1 érett őszibarack
különböző ehető virágok

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A töltelékhez a zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk. A pudingot a leírás alapján tejjel, de 70 g cukorral készítjük el. A zselatint enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró pudingban feloldjuk. A pudingot keverőtálba öntjük, a forró pudingra frissen tartó fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, és így hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

Popcorn:
Az olajat és a pattogtatni való kukoricát akkora edénybe tesszük, hogy csak az edény alját fedje el. Erős tűzön fedő alatt felforrósítjuk. Ha a puffogás hangja abbamarad, akkor kész a popcorn. A cukrot az edénybe öntjük, és összekeverjük a popcornnal.

Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó által megadott adatokat is. A popcornt legjobb, ha egy sütőpapírral bélelt tepsiben elosztjuk, és hagyjuk kihűlni.

Tortalap:
A tortatálat sütőpapírral béleljük, majd rátesszük a csatos tortaforma szélét vagy tortagyűrűt. A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A popcornt tálba öntjük, kb. 25 gramm popcornt (kb. 2 marék) díszítésnek félreteszünk. A popcornt alaposan összekeverjük a tortabevonóval, a tortagyűrűbe töltjük, egyenletesen lenyomkodjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, és megmossuk. A fügét és az őszibarackot megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Néhány szem bogyót díszítésnek félreteszünk. A tejszínt keményre felverjük. A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton krémesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. A gyümölcsöket is óvatosan belekeverjük a krémbe, majd a tortalapon elsimítjuk. A tortát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A tortát tortalapáttal vagy egy hosszú késsel leválasztjuk a sütőpapírról. A sütőpapírt kihúzzuk a tortalap alól. A tortagyűrűt késsel óvatosan leválasztjuk, és eltávolítjuk. A fügét és a barackot megmossuk, és hasábokra vágjuk. A tortára rátesszük a maradék gyümölcsöt, végül popcornnal és ehető virágokkal díszítjük.

Tipp:

Tortalapnak használhatunk „kész” popcornt is.
Popcorn-torta virággal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!