Popcorn-torta virággal
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
tortatál
sütőpapír
Töltelékhez:
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás
500 ml tej
70 g cukor
kb. 500 g vegyes bogyós gyümölcs
1 friss füge
1 érett őszibarack
200 ml hideg habtejszín
Tortalaphoz:
étolaj, pl. napraforgóolaj
125 g pattogtatni való kukorica
2 evőkanál cukor
150 g Dr. Oetker Tortabevonó Ét prémium (másfél tasak)
Díszítéshez:
1 friss füge
1 érett őszibarack
különböző ehető virágok
Elkészítés
Előkészítés:
A töltelékhez a zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk. A pudingot a leírás alapján tejjel, de 70 g cukorral készítjük el. A zselatint enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró pudingban feloldjuk. A pudingot keverőtálba öntjük, a forró pudingra frissen tartó fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, és így hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Popcorn:
Az olajat és a pattogtatni való kukoricát akkora edénybe tesszük, hogy csak az edény alját fedje el. Erős tűzön fedő alatt felforrósítjuk. Ha a puffogás hangja abbamarad, akkor kész a popcorn. A cukrot az edénybe öntjük, és összekeverjük a popcornnal.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó által megadott adatokat is. A popcornt legjobb, ha egy sütőpapírral bélelt tepsiben elosztjuk, és hagyjuk kihűlni.
Tortalap:
A tortatálat sütőpapírral béleljük, majd rátesszük a csatos tortaforma szélét vagy tortagyűrűt. A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A popcornt tálba öntjük, kb. 25 gramm popcornt (kb. 2 marék) díszítésnek félreteszünk. A popcornt alaposan összekeverjük a tortabevonóval, a tortagyűrűbe töltjük, egyenletesen lenyomkodjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, és megmossuk. A fügét és az őszibarackot megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Néhány szem bogyót díszítésnek félreteszünk. A tejszínt keményre felverjük. A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton krémesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. A gyümölcsöket is óvatosan belekeverjük a krémbe, majd a tortalapon elsimítjuk. A tortát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortát tortalapáttal vagy egy hosszú késsel leválasztjuk a sütőpapírról. A sütőpapírt kihúzzuk a tortalap alól. A tortagyűrűt késsel óvatosan leválasztjuk, és eltávolítjuk. A fügét és a barackot megmossuk, és hasábokra vágjuk. A tortára rátesszük a maradék gyümölcsöt, végül popcornnal és ehető virágokkal díszítjük.
Az olajat és a pattogtatni való kukoricát akkora edénybe tesszük, hogy csak az edény alját fedje el. Erős tűzön fedő alatt felforrósítjuk. Ha a puffogás hangja abbamarad, akkor kész a popcorn. A cukrot az edénybe öntjük, és összekeverjük a popcornnal.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó által megadott adatokat is. A popcornt legjobb, ha egy sütőpapírral bélelt tepsiben elosztjuk, és hagyjuk kihűlni.
Tortalap:
A tortatálat sütőpapírral béleljük, majd rátesszük a csatos tortaforma szélét vagy tortagyűrűt. A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A popcornt tálba öntjük, kb. 25 gramm popcornt (kb. 2 marék) díszítésnek félreteszünk. A popcornt alaposan összekeverjük a tortabevonóval, a tortagyűrűbe töltjük, egyenletesen lenyomkodjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, és megmossuk. A fügét és az őszibarackot megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Néhány szem bogyót díszítésnek félreteszünk. A tejszínt keményre felverjük. A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton krémesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. A gyümölcsöket is óvatosan belekeverjük a krémbe, majd a tortalapon elsimítjuk. A tortát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortát tortalapáttal vagy egy hosszú késsel leválasztjuk a sütőpapírról. A sütőpapírt kihúzzuk a tortalap alól. A tortagyűrűt késsel óvatosan leválasztjuk, és eltávolítjuk. A fügét és a barackot megmossuk, és hasábokra vágjuk. A tortára rátesszük a maradék gyümölcsöt, végül popcornnal és ehető virágokkal díszítjük.
Tipp:
Tortalapnak használhatunk „kész” popcornt is.
Kedvencnek jelölöm
Popcorn-torta virággal
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
tortatál
sütőpapír
Töltelékhez:
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
500 ml tej
70 g cukor
kb. 500 g vegyes bogyós gyümölcs
1 friss füge
1 érett őszibarack
200 ml hideg habtejszín
Tortalaphoz:
étolaj, pl. napraforgóolaj
125 g pattogtatni való kukorica
2 evőkanál cukor
150 g Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium (másfél tasak)
Díszítéshez:
1 friss füge
1 érett őszibarack
különböző ehető virágok
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A töltelékhez a zselatint a csomagoláson található leírás alapján beáztatjuk. A pudingot a leírás alapján tejjel, de 70 g cukorral készítjük el. A zselatint enyhén kinyomkodjuk, és kevergetés közben a még forró pudingban feloldjuk. A pudingot keverőtálba öntjük, a forró pudingra frissen tartó fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön meg, és így hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
Popcorn:
Az olajat és a pattogtatni való kukoricát akkora edénybe tesszük, hogy csak az edény alját fedje el. Erős tűzön fedő alatt felforrósítjuk. Ha a puffogás hangja abbamarad, akkor kész a popcorn. A cukrot az edénybe öntjük, és összekeverjük a popcornnal.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó által megadott adatokat is. A popcornt legjobb, ha egy sütőpapírral bélelt tepsiben elosztjuk, és hagyjuk kihűlni.
Tortalap:
A tortatálat sütőpapírral béleljük, majd rátesszük a csatos tortaforma szélét vagy tortagyűrűt. A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A popcornt tálba öntjük, kb. 25 gramm popcornt (kb. 2 marék) díszítésnek félreteszünk. A popcornt alaposan összekeverjük a tortabevonóval, a tortagyűrűbe töltjük, egyenletesen lenyomkodjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, és megmossuk. A fügét és az őszibarackot megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Néhány szem bogyót díszítésnek félreteszünk. A tejszínt keményre felverjük. A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton krémesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. A gyümölcsöket is óvatosan belekeverjük a krémbe, majd a tortalapon elsimítjuk. A tortát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortát tortalapáttal vagy egy hosszú késsel leválasztjuk a sütőpapírról. A sütőpapírt kihúzzuk a tortalap alól. A tortagyűrűt késsel óvatosan leválasztjuk, és eltávolítjuk. A fügét és a barackot megmossuk, és hasábokra vágjuk. A tortára rátesszük a maradék gyümölcsöt, végül popcornnal és ehető virágokkal díszítjük.
Az olajat és a pattogtatni való kukoricát akkora edénybe tesszük, hogy csak az edény alját fedje el. Erős tűzön fedő alatt felforrósítjuk. Ha a puffogás hangja abbamarad, akkor kész a popcorn. A cukrot az edénybe öntjük, és összekeverjük a popcornnal.
Figyelmeztetés: Vegyük figyelembe a gyártó által megadott adatokat is. A popcornt legjobb, ha egy sütőpapírral bélelt tepsiben elosztjuk, és hagyjuk kihűlni.
Tortalap:
A tortatálat sütőpapírral béleljük, majd rátesszük a csatos tortaforma szélét vagy tortagyűrűt. A tortabevonót durvára aprítjuk, és gőz fölött a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A popcornt tálba öntjük, kb. 25 gramm popcornt (kb. 2 marék) díszítésnek félreteszünk. A popcornt alaposan összekeverjük a tortabevonóval, a tortagyűrűbe töltjük, egyenletesen lenyomkodjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, és megmossuk. A fügét és az őszibarackot megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Néhány szem bogyót díszítésnek félreteszünk. A tejszínt keményre felverjük. A pudingot konyhai robotgéppel (habverő) a legalacsonyabb fokozaton krémesre keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. A gyümölcsöket is óvatosan belekeverjük a krémbe, majd a tortalapon elsimítjuk. A tortát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A tortát tortalapáttal vagy egy hosszú késsel leválasztjuk a sütőpapírról. A sütőpapírt kihúzzuk a tortalap alól. A tortagyűrűt késsel óvatosan leválasztjuk, és eltávolítjuk. A fügét és a barackot megmossuk, és hasábokra vágjuk. A tortára rátesszük a maradék gyümölcsöt, végül popcornnal és ehető virágokkal díszítjük.
Tipp:
Tortalapnak használhatunk „kész” popcornt is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?