Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Profiterol pisztrángkrémmel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 22-24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 22-24 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír
némi zsiradék

Tésztához:

150 ml víz
50 g vaj vagy margarin
½ teáskanál só
frissen őrölt bors
90 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

1 darab piros alma
½ csokor metélőhagyma
kevés kakukkfű vagy citromillatú kakukkfű
1 darab kezeletlen héjú citrom
kb. 200 g füstölt pisztrángfilé
200 g krémsajt (natúr vagy tejszínes)
frissen őrölt bors
kb. 50 g savanykás vörösáfonyadzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) zsiradékkal kikenjük és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vizet a vajjal vagy margarinnal, a sóval és a borssal egy kis edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet egyszerre a forró folyadékhoz adjuk és fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 percig állandó kevergetés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és egy keverőtálba tesszük. A 2 darab tojást egymás után konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozzuk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit keverünk bele, míg erősen csillogó, az edény falától elváló, a dagasztó spirálon függő tésztát nem kapunk. A sütőport csak a hideg tésztába keverjük bele.

A tésztából két teáskanál segítségével kb. 22-24 egyenlő méretű halmot teszünk a tepsibe, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a süteményeket megsütjük. (A sütési idő első 15 percében ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a sütemények összeesnek.)

Sütési idő: kb. 28-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
Az almát megmossuk, negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd a díszítéshez a profiterolok számával megegyező szép, vékony szeleteket levágunk, a többi almát apróra kockázzuk. A metélőhagymát megmossuk, profiterolonként 1-1 szálat félreteszünk a díszítéshez, a maradék metélőhagymát felaprítjuk. A kakukkfüvet megmossuk, a leveleit leszedjük a szárról és finomra aprítjuk. A citromot forró víz alatt alaposan megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, majd a citrom felének levét kifacsarjuk. A pisztrángfiléből szintén a profiterolok számával megegyező kis darabkákat levágunk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk. A krémsajtot és a Creme VEGA-t összekeverjük. Hozzáadjuk a felkockázott almát, a felaprított metélőhagymát, kakukkfüvet és pisztrángfilét, majd az egészet a citrom héjával és levével, valamint sóval és őrölt borssal ízesítjük.

Összeállítás, díszítés:
A profiterolokat kettévágjuk, az alsó darabokon elosztjuk a krémet, erre kerülnek a félretett almaszeletek, a metélőhagyma és a pisztrángfilé-darabok. Kanalazunk mindre a az áfonyadzsemből, majd rájuk tesszük a profiterol kalapokat.

Tipp:

A töltelékhez füstölt pisztrángfilé helyett azonos mennyiségű marhasültet, füstölt libamellet vagy füstölt lazacot is használhatunk.
Profiterol pisztrángkrémmel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!