Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos-almás képviselőfánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 11-12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 11-12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

125 ml víz
25 g vaj vagy margarin
1 csipet só
75 g búzaliszt
kb. 3 darab tojás (M-es)
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

300 ml tej
60 g porcukor
30 g lágy vaj vagy margarin
kb. 180 g alma
½ kávéskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál Dr. Oetker Aroma rum
150 ml hideg habtejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (40x30 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval egy kis főzőedényben felforraljuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 2 darab tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. A tésztát nagyobb átmérőjű sima vagy csillagcsöves habzsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe egymástól kellő távolságra (kb. 4 cm) kb. 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a sütemény összeesik.

A megsült fánkokat sütőrácsra helyezzük, és azonnal levágjuk a tetejüket, hogy a gőz távozhasson a tészta belsejéből.

Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a lágy vajat vagy margarint és 40 g porcukrot. A krémet habzsákba töltjük (sima cső vagy cső nélküli), és felhasználásig hűtőbe tesszük.

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk. Egy kis lábasba szórjuk, hozzáadunk 1 evőkanál vizet, valamint a vaníliás cukrot, a fahéjat és a rum aromát. Lassú tűzön, kevergetve puhára pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

A hideg habtejszínt a maradék 20 g cukorral felverjük, és tetszőleges csővel ellátott (pl. csillagcső) habzsákba töltjük. Ezután összeállítjuk a képviselőfánkokat: először megtöltjük a vaníliás krémmel, ezen elosztjuk a párolt almát, és rányomjuk a tejszínhabot. Végül a tejszínhab tetejére helyezzük a levágott „kalapokat”.

Tipp:

Alma helyett körtével is elkészíthetjük a képviselőfánkokat.
Pudingos-almás képviselőfánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!