![Pudingos-almás képviselőfánk](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32129/pudingos-almas-kepviselofank-15973.jpg)
Pudingos-almás képviselőfánk
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval egy kis főzőedényben felforraljuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 2 darab tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. A tésztát nagyobb átmérőjű sima vagy csillagcsöves habzsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe egymástól kellő távolságra (kb. 4 cm) kb. 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a sütemény összeesik.
A megsült fánkokat sütőrácsra helyezzük, és azonnal levágjuk a tetejüket, hogy a gőz távozhasson a tészta belsejéből.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a lágy vajat vagy margarint és 40 g porcukrot. A krémet habzsákba töltjük (sima cső vagy cső nélküli), és felhasználásig hűtőbe tesszük.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk. Egy kis lábasba szórjuk, hozzáadunk 1 evőkanál vizet, valamint a vaníliás cukrot, a fahéjat és a rum aromát. Lassú tűzön, kevergetve puhára pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A hideg habtejszínt a maradék 20 g cukorral felverjük, és tetszőleges csővel ellátott (pl. csillagcső) habzsákba töltjük. Ezután összeállítjuk a képviselőfánkokat: először megtöltjük a vaníliás krémmel, ezen elosztjuk a párolt almát, és rányomjuk a tejszínhabot. Végül a tejszínhab tetejére helyezzük a levágott „kalapokat”.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Pudingos-almás képviselőfánk
Hozzávalók
kb. 11-12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vizet a vajjal vagy margarinnal és a sóval egy kis főzőedényben felforraljuk, majd az edényt lehúzzuk a tűzhelyről. A lisztet összekeverjük a keményítővel, és egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt, állandó keverés mellett felforrósítjuk („leégetjük”), és keverőtálba tesszük. 2 darab tojást egymás után, egyesével konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton beledolgozunk a tésztába. Az utolsó tojást felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, míg az erősen nem csillog. A tészta akkor jó, ha nehezen cseppen le a dagasztó spirálról. A sütőport csak a kihűlt tésztába keverjük bele. A tésztát nagyobb átmérőjű sima vagy csillagcsöves habzsákba töltjük, majd az előkészített tepsibe egymástól kellő távolságra (kb. 4 cm) kb. 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsültjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sütés első 15 percében ne nyissuk ki a sütőajtót, különben a sütemény összeesik.
A megsült fánkokat sütőrácsra helyezzük, és azonnal levágjuk a tetejüket, hogy a gőz távozhasson a tészta belsejéből.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a lágy vajat vagy margarint és 40 g porcukrot. A krémet habzsákba töltjük (sima cső vagy cső nélküli), és felhasználásig hűtőbe tesszük.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk. Egy kis lábasba szórjuk, hozzáadunk 1 evőkanál vizet, valamint a vaníliás cukrot, a fahéjat és a rum aromát. Lassú tűzön, kevergetve puhára pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
A hideg habtejszínt a maradék 20 g cukorral felverjük, és tetszőleges csővel ellátott (pl. csillagcső) habzsákba töltjük. Ezután összeállítjuk a képviselőfánkokat: először megtöltjük a vaníliás krémmel, ezen elosztjuk a párolt almát, és rányomjuk a tejszínhabot. Végül a tejszínhab tetejére helyezzük a levágott „kalapokat”.
Tipp:
![Pudingos-almás képviselőfánk](https://sutnijo.hu/storage/recipes/32129/pudingos-almas-kepviselofank-15973.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?