Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos kivis batyu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

0,5 kg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 ek cukor (+1 ek az élesztőhöz)
1 egész tojás
1 ek méz
5 dkg olvasztott margarin
0,5 tk só

Töltelékhez:

4 dl tej
3 ek cukor
pár db kivi

Kenéshez:

5 dkg olvasztott margarin (sütés előtt)
1 dl tej (sütés után)

Tepsi kenéshez:

margarin
liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük.
Pár kivit meghámozunk és felkarikázunk.

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral.
A liszthez adjuk a cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt.
Alaposan kidagasztjuk. Egy órát meleg helyen kelesztjük. A töltelékhez a pudingot sűrűre megfőzzük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk kb. 1,5 cm vékonyra. Kb. 18 egyenlő részre vágjuk.
Minden egyes tésztára teszünk egy kanál pudingot és pár kivi darabot, a négy sarkát összefogjuk és megcsavarjuk.
Belerakjuk az előkészített tepsibe és még ott is 30-60 percet kelesztjük.
Megkenjük olvasztott margarinnal. 30 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel és letakarjuk konyharuhával.

Tálalás

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárva több napig puha marad.

Alternatív elkészítés

Ha a kivi túl nagy darab, akkor kikandikálhat a batyu oldalán :-(
Pudingos kivis batyu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!