Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos perec

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
40 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
250 g félzsíros túró

Pudinghoz:

400 ml hideg tej
80 g cukor
250 g félzsíros túró

Kenéshez:

2 evőkanál tej
kb. 3 evőkanál sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk, hogy sima tésztát kapjunk. Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a mérete (kb. 45-50 perc). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Formázás:
Nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra (kb. 40 x 32 cm). A hosszú oldalról vágjunk 8 csíkot (kb. 40 x 4 cm). Minden csíkot csavarjunk spirálba, formázzunk belőle perecet, és helyezzük a tepsire. A végeket erősen nyomjuk le.

Puding:
Főzzük meg a pudingot a tasakon leírt módon, de 400 ml tejjel és 80 g cukorral. Az elkészült pudinghoz kézi habverővel keverjük hozzá a túrót. Öntsük a pudingkrémet a pereclyukakba. Kenjük meg a pereceket tejjel, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sárgabaracklekvárt szűrőn passzírozzuk át, és egy kis lábosban forraljuk fel. Még melegen kenjük meg a pereceket a lekvárral.

Tipp:

A pudingos perecet legjobb langyosan fogyasztani.
Pudingos perec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!