Pudingos perec
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
40 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
250 g félzsíros túró
Pudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti puding vaníliaízű
400 ml hideg tej
80 g cukor
250 g félzsíros túró
Kenéshez:
2 evőkanál tej
kb. 3 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk, hogy sima tésztát kapjunk. Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a mérete (kb. 45-50 perc). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra (kb. 40 x 32 cm). A hosszú oldalról vágjunk 8 csíkot (kb. 40 x 4 cm). Minden csíkot csavarjunk spirálba, formázzunk belőle perecet, és helyezzük a tepsire. A végeket erősen nyomjuk le.
Puding:
Főzzük meg a pudingot a tasakon leírt módon, de 400 ml tejjel és 80 g cukorral. Az elkészült pudinghoz kézi habverővel keverjük hozzá a túrót. Öntsük a pudingkrémet a pereclyukakba. Kenjük meg a pereceket tejjel, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sárgabaracklekvárt szűrőn passzírozzuk át, és egy kis lábosban forraljuk fel. Még melegen kenjük meg a pereceket a lekvárral.
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk, hogy sima tésztát kapjunk. Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a mérete (kb. 45-50 perc). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra (kb. 40 x 32 cm). A hosszú oldalról vágjunk 8 csíkot (kb. 40 x 4 cm). Minden csíkot csavarjunk spirálba, formázzunk belőle perecet, és helyezzük a tepsire. A végeket erősen nyomjuk le.
Puding:
Főzzük meg a pudingot a tasakon leírt módon, de 400 ml tejjel és 80 g cukorral. Az elkészült pudinghoz kézi habverővel keverjük hozzá a túrót. Öntsük a pudingkrémet a pereclyukakba. Kenjük meg a pereceket tejjel, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sárgabaracklekvárt szűrőn passzírozzuk át, és egy kis lábosban forraljuk fel. Még melegen kenjük meg a pereceket a lekvárral.
Tipp:
A pudingos perecet legjobb langyosan fogyasztani.
Kedvencnek jelölöm
Pudingos perec
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Tésztához:
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
40 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 darab tojás (M-es)
250 g félzsíros túró
Pudinghoz:
400 ml hideg tej
80 g cukor
250 g félzsíros túró
Kenéshez:
2 evőkanál tej
kb. 3 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk, hogy sima tésztát kapjunk. Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a mérete (kb. 45-50 perc). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra (kb. 40 x 32 cm). A hosszú oldalról vágjunk 8 csíkot (kb. 40 x 4 cm). Minden csíkot csavarjunk spirálba, formázzunk belőle perecet, és helyezzük a tepsire. A végeket erősen nyomjuk le.
Puding:
Főzzük meg a pudingot a tasakon leírt módon, de 400 ml tejjel és 80 g cukorral. Az elkészült pudinghoz kézi habverővel keverjük hozzá a túrót. Öntsük a pudingkrémet a pereclyukakba. Kenjük meg a pereceket tejjel, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sárgabaracklekvárt szűrőn passzírozzuk át, és egy kis lábosban forraljuk fel. Még melegen kenjük meg a pereceket a lekvárral.
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk, hogy sima tésztát kapjunk. Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a mérete (kb. 45-50 perc). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra (kb. 40 x 32 cm). A hosszú oldalról vágjunk 8 csíkot (kb. 40 x 4 cm). Minden csíkot csavarjunk spirálba, formázzunk belőle perecet, és helyezzük a tepsire. A végeket erősen nyomjuk le.
Puding:
Főzzük meg a pudingot a tasakon leírt módon, de 400 ml tejjel és 80 g cukorral. Az elkészült pudinghoz kézi habverővel keverjük hozzá a túrót. Öntsük a pudingkrémet a pereclyukakba. Kenjük meg a pereceket tejjel, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sárgabaracklekvárt szűrőn passzírozzuk át, és egy kis lábosban forraljuk fel. Még melegen kenjük meg a pereceket a lekvárral.
Tipp:
A pudingos perecet legjobb langyosan fogyasztani.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?