
Pudingos perec



Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Pudinghoz:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk, hogy sima tésztát kapjunk. Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a mérete (kb. 45-50 perc). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra (kb. 40 x 32 cm). A hosszú oldalról vágjunk 8 csíkot (kb. 40 x 4 cm). Minden csíkot csavarjunk spirálba, formázzunk belőle perecet, és helyezzük a tepsire. A végeket erősen nyomjuk le.
Puding:
Főzzük meg a pudingot a tasakon leírt módon, de 400 ml tejjel és 80 g cukorral. Az elkészült pudinghoz kézi habverővel keverjük hozzá a túrót. Öntsük a pudingkrémet a pereclyukakba. Kenjük meg a pereceket tejjel, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sárgabaracklekvárt szűrőn passzírozzuk át, és egy kis lábosban forraljuk fel. Még melegen kenjük meg a pereceket a lekvárral.
Tipp:


Pudingos perec
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Tésztához:
Pudinghoz:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A lisztet és az élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig dagasszuk, hogy sima tésztát kapjunk. Hagyjuk a tésztát meleg helyen kelni, amíg láthatóan megnő a mérete (kb. 45-50 perc). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Formázás:
Nyújtsuk ki a tésztát téglalap alakúra (kb. 40 x 32 cm). A hosszú oldalról vágjunk 8 csíkot (kb. 40 x 4 cm). Minden csíkot csavarjunk spirálba, formázzunk belőle perecet, és helyezzük a tepsire. A végeket erősen nyomjuk le.
Puding:
Főzzük meg a pudingot a tasakon leírt módon, de 400 ml tejjel és 80 g cukorral. Az elkészült pudinghoz kézi habverővel keverjük hozzá a túrót. Öntsük a pudingkrémet a pereclyukakba. Kenjük meg a pereceket tejjel, és tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranybarnára.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A sárgabaracklekvárt szűrőn passzírozzuk át, és egy kis lábosban forraljuk fel. Még melegen kenjük meg a pereceket a lekvárral.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?