Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puffancs fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Puffancs fánk

2 db tojás
3 ek étkezési keményítő ( kukorica keményítő)
15 ek kukorica liszt
3 kis pohár natúr joghurt vagy egy nagy
olaj (a sütéshez)
lekvárok és puding (a tálaláshoz)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütéshez érdemes előmelegíteni az olajat és kikészíteni amibe kiszeded, egy tál amiben van sok papírszalvéta. ;)

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverem annyira, hogy jó sűrű palacsinta tésztát kapjak. Bő, forró olajba egy kis méretű kanállal ( én baba kanállal csináltam, nagyobb, mint a teáskanál, de kisebb az ek-nál ) belehalmozom. Az első oldalt fedő alatt sütöm szép aranybarnára majd megfordítom, és fedő nélkül fejezem be.
Érdemes az elsőt széttörni, hogy megsült-e a közepe és utána már lehet tudni, hogy pontosan mennyi ideig kell az olajban hagyni!

Tálalás

Tálaláskor meglehet porcukrozni a tetejét aki szereti.
Nem lesz belőle sok darab, de ez attól is függ, hogy mekkora kanalat használsz. Nekem kb. 20-25 db lett.

Tárolás

lefedve tárolni

Alternatív elkészítés

Ha gluténmentesre szeretnéd akkor figyeld, hogy a sütőpor és a vaníliás cukor is olyan legyen!
Puffancs fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
44 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!