Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puffancs fánk

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Puffancs fánk

2 db tojás
3 ek étkezési keményítő ( kukorica keményítő)
15 ek kukorica liszt
3 kis pohár natúr joghurt vagy egy nagy
olaj (a sütéshez)
lekvárok és puding (a tálaláshoz)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütéshez érdemes előmelegíteni az olajat és kikészíteni amibe kiszeded, egy tál amiben van sok papírszalvéta. ;)

Elkészítés

A hozzávalókat összekeverem annyira, hogy jó sűrű palacsinta tésztát kapjak. Bő, forró olajba egy kis méretű kanállal ( én baba kanállal csináltam, nagyobb, mint a teáskanál, de kisebb az ek-nál ) belehalmozom. Az első oldalt fedő alatt sütöm szép aranybarnára majd megfordítom, és fedő nélkül fejezem be.
Érdemes az elsőt széttörni, hogy megsült-e a közepe és utána már lehet tudni, hogy pontosan mennyi ideig kell az olajban hagyni!

Tálalás

Tálaláskor meglehet porcukrozni a tetejét aki szereti.
Nem lesz belőle sok darab, de ez attól is függ, hogy mekkora kanalat használsz. Nekem kb. 20-25 db lett.

Tárolás

lefedve tárolni

Alternatív elkészítés

Ha gluténmentesre szeretnéd akkor figyeld, hogy a sütőpor és a vaníliás cukor is olyan legyen!
Puffancs fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!