Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puha lekváros bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Puha lekváros bukta

1 kg liszt
10 dkg puha margarin
15 dkg cukor
szárított élesztő (1 kg liszthez való vagy friss élesztő)
3 kk só
3 tojássárgája
3 dl langyos tej
4 dl langyos víz
2 ek olaj
fél citrom reszelt héja (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Készítsük ki előre a hozzávalókat, hogy szobahőmérsékletűek legyenek, és kéznél legyen minden.

Elkészítés

Lisztet, sót, cukrot, szárított élesztőt összekeverjük egy tálban. A margarint langyosra melegítjük a mikróban, vagy apró kockákra vágjuk. A tojássárgákat egy üvegtálba ütjük, hozzáadjuk a tejet, meglangyosítjuk a mikróban, és kézi habverővel összekeverjük. Az egészet összedagasztatjuk a robotgéppel (liszt, margarin, tojásos tej). Eközben annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk (nálam kb. 4 dl vízre volt szükség). Természetesen kézzel is gyúrhatjuk! "Belemasszírozzuk" a 2 kanál olajat a tésztájába, 20 percet pihentetjük lefedve, langyos helyen (én picit lisztezett kelesztő tálba szoktam tenni, ráteszem a tetejét is, bedugom a mikróba, a legalacsonyabb fokozatra kapcsolom, és 5 percre elindítom, majd hagyom bent, mert ott biztos huzatmentes helyen van.)
Kinyújtjuk az egész gyúródeszkára, 6x5 részre vágjuk, sütésálló lekvárral töltjük (vagy mással). Pihentetjük még 15 percet, 2-szer kenjük 1 picit felvert tojásfehérjével, oldalát olajjal kenegetjük, hogy ne ragadjanak össze. 215 fokon sütjük, előmelegített sütőben. Gyorsan megsül, fél szemünket tartsuk rajta! Még forrón lekenhetjük kevéske cukros tejjel, majd jöhet a porcukor (de nem muszáj, csak így szebb).

Tálalás

Egy nagy gáztepsivel lesz ebből a mennyiségből, 30 darab bukta.

Tárolás

Hogy ne száradjon ki, kössük bele egy zacskóba, miután teljesen kihűlt, ha már nem eszünk belőle!! :)
Puha lekváros bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!