Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puha mézespogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Puha mézespogácsa

125 g méz
125 g margarin
3 tojás
25 dkg porcukor
fél citrom leve
1 citrom reszelt héja
25 dkg finomliszt
25 dkg rozsliszt
1 kávékanál szódabikarbóna
2 evőkanál mézeskalácsfűszer
tejszínnel elhabart tojás
80 szem dió, mogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta elkészítése

Felolvasztom a margarint a mézzel. A tojásokat simára keverem a porcukorral, a citromlével, majd a mézes keverékhez adom. Összekeverem a liszteket a szódabikarbónával, a mézeskalács fűszerkeverékkel és a reszelt citromhéjjal, ezután több részletben a mézes-tojásos keverékkel összedolgozom. Néhány órán át pihentetem, majd lisztezett munkalapon átgyúrom és 8 részre osztom a tésztát. Ezután rudakat sodrok a tésztából, amelyeket 10 egyenlő részre vágok. Kis gombócokat formálok, majd a tetejét megkenem a tejszínnel elhabart tojással és a tetejére nyomok egy-egy diót vagy mogyorót.

Sütés

200 fokos sütőben 10-12 percig sütöm. Miután kihűlt jól záródó dobozban tárolom.
Puha mézespogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!