Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncskocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
20 dkg margarin
2 tojás
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál tejföl

Töltelék:

2 dl tej
3 ek. baracklekvár
2 ek. feketekávé
fél dl rum
2-3 ek. porcukor
5 dkg margarin

Máz:

30 dkg porcukor
1 ek. rum
fél dl meggylé
citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy 25x35 cm-es tepsi hátán 2 vékonyabb és egy vastagabb lapot sütünk belőle. A vastagabbat elmorzsoljuk, leforrázzuk a tejjel, hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a kakaót, a lekvárt, a kávét meg a rumot. Ízlés szerint porcukorral édesíthetjük. Hozzáadjuk a puha margarint, és az egészet jól kikeverjük. A tölteléket a két vékony lap közé simítjuk.
Máz: a porcukorhoz hozzáadjuk a rumot, a meggylét. Ízlés szerint egy kis citromlevet. Ha kell, annyi vizet adhatunk hozzá, hogy keverhető legyen. Fényesre keverjük, majd a tésztára kenjük; mikor száradni kezd, szeletek mentén bevagdossuk.

Alternatív elkészítés

Meggylé helyet használhatunk málna szörpöt. A citrom levét el is hagyhatjuk.
Puncskocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!