Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rácsos túrós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db citrom reszelt héja
3 mk. cukor
3 db tojássárgája
1 pohár tejföl (kicsi)
1 csipet só

Töltelék:

75 dkg túró
6 db tojássárgája
30 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
9 db tojásfehérje (habbá verve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Citromokat és a tojásokat alaposan megmossuk.

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat, sütőporral elkevert lisztet, citrom reszelt héját, tojások sárgáját, cukrot, tejfölt, csipet sót alaposan összegyúrjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a túrót a tojások sárgájával, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, porcukorral elkeverjük. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét, vigyázzunk, ne törjük össze.
Tésztát a hűtőből kivéve (ökölnyi darabot félreteszünk belőle a rácsozáshoz) nyújtódeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Egy 30x40 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk a tésztát, majd ráöntjük a tölteléket.
A félretett tésztát vékonyra nyújtjuk, derelyevágó segítségével 0,5 cm széles csíkokat vágunk, majd rácsszerűen a töltelék tetejére rakjuk.
Tojássárgájával megkenjük a rácsokat.
160 fokon kb. 40-45 percig sütjük hőlégkeveréssel.
Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórjuk.
Rácsos túrós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!