Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rácsos túrós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 db citrom reszelt héja
3 mk. cukor
3 db tojássárgája
1 pohár tejföl (kicsi)
1 csipet só

Töltelék:

75 dkg túró
6 db tojássárgája
30 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
9 db tojásfehérje (habbá verve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Citromokat és a tojásokat alaposan megmossuk.

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat, sütőporral elkevert lisztet, citrom reszelt héját, tojások sárgáját, cukrot, tejfölt, csipet sót alaposan összegyúrjuk. 1 órára a hűtőbe tesszük. A töltelékhez a túrót a tojások sárgájával, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, porcukorral elkeverjük. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét, vigyázzunk, ne törjük össze.
Tésztát a hűtőből kivéve (ökölnyi darabot félreteszünk belőle a rácsozáshoz) nyújtódeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Egy 30x40 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk a tésztát, majd ráöntjük a tölteléket.
A félretett tésztát vékonyra nyújtjuk, derelyevágó segítségével 0,5 cm széles csíkokat vágunk, majd rácsszerűen a töltelék tetejére rakjuk.
Tojássárgájával megkenjük a rácsokat.
160 fokon kb. 40-45 percig sütjük hőlégkeveréssel.
Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórjuk.
Rácsos túrós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!