Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Raffaello szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

7 tojásfehérje
4 evőkanál liszt
10 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék

Krém:

7 tojássárgája
2 dl tej
2 evőkanál liszt
1 csomag vaj vagy margarin
10 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
vanília esszencia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a tojásfehérjét pár csepp citromlével kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, a kókuszreszeléket és a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb.180 fokon megsütjük. Akkor van kész, amikor a széle barnulni kezd. Ne szárítsuk ki.
A tojássárgáját kikeverjük a liszttel, felöntjük a tejjel, ízesítjük egy kevés vanília esszenciával, és állandó kavargatás közbe sűrű péppé főzzük. Miután kihűlt összekavarjuk a cukros vajjal vagy margarinnal.
A krémet a tésztára simítjuk, és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Tálalás

Lehet díszíteni ki-ki, ahogy akarja. Én gránátalma magot raktam mindegyik szeletre.
Raffaello szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
41 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 0-20 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!