Rákóczi túrós mousse
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Mousse-hoz:
250 g félzsíros túró
150 ml tej
3 darab Dr. Oetker Lapzselatin
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
200 ml hideg habtejszín
Habcsókhoz:
1 darab tojásfehérje (M-es)
50 g porcukor
1 kávéskanál citromlé
Összeállításhoz:
kb. 180-200 g sárgabaracklekvár
kb. 4-6 darab piskótatallér (töltetlen) vagy más tetszőleges keksz
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A túrót alaposan áttörjük.
Elkészítés:
Mousse:
A zselatinlapokat egyesével, 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tejet egy lábasba öntjük, lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd beletesszük a zselatint, és habverővel kevergetve feloldjuk benne. Hozzáadjuk a túrót és a kétféle cukrot, simára keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, keverőtálba öntjük, lefedjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, spatulával a már zselésedő masszához keverjük. A krémet tetszés szerint elosztjuk 4 vagy 6 desszertes pohárban, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Habcsók:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 80 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjét egy keverőedényben, konyhai robotgéppel (habverő), a legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük, és további 3 percig verjük. A habot kis átmérőjű, tetszőleges csővel ellátott nyomózsákba töltjük, és apró habcsókokat nyomunk belőle a tepsire. A tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a habcsókokat további 60 percig a meleg sütőben hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A mousse-okra sárgabaracklekvárt kanalazunk, végül összetördelt piskótatallért és habcsókokat teszünk a tetejükre.
A zselatinlapokat egyesével, 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tejet egy lábasba öntjük, lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd beletesszük a zselatint, és habverővel kevergetve feloldjuk benne. Hozzáadjuk a túrót és a kétféle cukrot, simára keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, keverőtálba öntjük, lefedjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, spatulával a már zselésedő masszához keverjük. A krémet tetszés szerint elosztjuk 4 vagy 6 desszertes pohárban, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Habcsók:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 80 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjét egy keverőedényben, konyhai robotgéppel (habverő), a legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük, és további 3 percig verjük. A habot kis átmérőjű, tetszőleges csővel ellátott nyomózsákba töltjük, és apró habcsókokat nyomunk belőle a tepsire. A tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a habcsókokat további 60 percig a meleg sütőben hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A mousse-okra sárgabaracklekvárt kanalazunk, végül összetördelt piskótatallért és habcsókokat teszünk a tetejükre.
Tipp:
A desszerthez fel nem használt habcsókokat száraz, hűvös helyen, légmentesen zárható dobozban tároljuk.
Kedvencnek jelölöm
Rákóczi túrós mousse
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Mousse-hoz:
250 g félzsíros túró
150 ml tej
3 darab Dr. Oetker Lapzselatin
80 g porcukor
200 ml hideg habtejszín
Habcsókhoz:
1 darab tojásfehérje (M-es)
50 g porcukor
1 kávéskanál citromlé
Összeállításhoz:
kb. 180-200 g sárgabaracklekvár
kb. 4-6 darab piskótatallér (töltetlen) vagy más tetszőleges keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral béleljük. A túrót alaposan áttörjük.
Elkészítés:
Mousse:
A zselatinlapokat egyesével, 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tejet egy lábasba öntjük, lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd beletesszük a zselatint, és habverővel kevergetve feloldjuk benne. Hozzáadjuk a túrót és a kétféle cukrot, simára keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, keverőtálba öntjük, lefedjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, spatulával a már zselésedő masszához keverjük. A krémet tetszés szerint elosztjuk 4 vagy 6 desszertes pohárban, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Habcsók:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 80 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjét egy keverőedényben, konyhai robotgéppel (habverő), a legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük, és további 3 percig verjük. A habot kis átmérőjű, tetszőleges csővel ellátott nyomózsákba töltjük, és apró habcsókokat nyomunk belőle a tepsire. A tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a habcsókokat további 60 percig a meleg sütőben hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A mousse-okra sárgabaracklekvárt kanalazunk, végül összetördelt piskótatallért és habcsókokat teszünk a tetejükre.
A zselatinlapokat egyesével, 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tejet egy lábasba öntjük, lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd beletesszük a zselatint, és habverővel kevergetve feloldjuk benne. Hozzáadjuk a túrót és a kétféle cukrot, simára keverjük, majd lehúzzuk a tűzről, keverőtálba öntjük, lefedjük, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, spatulával a már zselésedő masszához keverjük. A krémet tetszés szerint elosztjuk 4 vagy 6 desszertes pohárban, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Habcsók:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 100 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 80 °C (előmelegítve)
A tojásfehérjét egy keverőedényben, konyhai robotgéppel (habverő), a legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük, és további 3 percig verjük. A habot kis átmérőjű, tetszőleges csővel ellátott nyomózsákba töltjük, és apró habcsókokat nyomunk belőle a tepsire. A tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a habcsókokat további 60 percig a meleg sütőben hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Összeállítás:
A mousse-okra sárgabaracklekvárt kanalazunk, végül összetördelt piskótatallért és habcsókokat teszünk a tetejükre.
Tipp:
A desszerthez fel nem használt habcsókokat száraz, hűvös helyen, légmentesen zárható dobozban tároljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?